(Rehber) Windows kurulum medyasının sürümünü öğrenmek

  • Konuyu başlatan Bir Deliden Fazlası
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 2B
B

Bir Deliden Fazlası

Ziyaretçi
Önemli not Windows kurulum medyanızı bilgisayarınıza takın ve diğer adıma geçin. Windows kurulum medyanız ISO dosyası halinde ise bu yolla öğrenmeniz mümkündür.

img.jpg

Windows kurulum dosyaları içinde bulunan sources klasörüne giriş yapın ve install.wim dosyasını bulduktan sonra Shift tuşuna basılı tutarak dosyaya sağ tıklayın ve "Yol olarak kopyala" seçeneğini seçin. Ardından yönetici haklarıyla komut istemini açın ve aşağıda ki adımları izleyin.

img2.jpg


img3.jpg

Şu komutu girerek işleme devam edin dism /get-wiminfo /wimfile:"E:\sources\install.wim"
Yukarıda ki resimde görülebileceği üzere bizim kurulum medyamızda Windows 10 Home Single Language sürümü mevcut. Diğer ayrıntılarıda öğrenmek istiyorsanız şu komutu girin dism /get-wiminfo /wimfile:"E:\sources\install.esd" /index:1

img4.jpg

Windows kurulum dosyanızda birden fazla işletim sistemi mevcutsa dism /get-wiminfo /wimfile:"E:\sources\install.esd"/index:2 komutuyla ikinci olarak hangi işletim sisteminin olduğunu görebilirsiniz. /index:2 değerini arttırarak başka hangi işletim sistemi olduğunu görebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı