Windows 10 64 bit dpc_watchdog_violation Mavi ekran hatası

J3SON

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar daha 1 hafta önce bimeksten Aspire E5-571G-51DS Aldım. Bir sıkıntısı yok gibiydi fakat oyun deniyim dedim hitman absolution yükledim. 2 kere daha ilk görevde ve birebir aynı yerde donuyor. Bir süre sonra seste gidiyor ve :( işareti ile birlikte mavi ekran hatasın veriyor. Bilgisayarınız kapanıp açılacak diyor. Bilgisayarı aldığımda 8.1 idi, şimdi 10 yükledim ve bilgisayarın otomatik yüklediği Nvidia sürücüsü bikaç sürüm eski diye Nvidianın sitesinden en güncelini indirip kurdum. Beni servisle uğraştırmadan halletmemi sağlarsanız çok mutlu edersiniz :( Teşekkürler şimdiden :)
Minidump;

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

@Recep Baltaş sizinde yardımınızı istiyorum :)

yokmu yardım edebilecek birilerii :S

2 gündür 1 kişi bile bakmazmı ya :(
 
İlk minidump dosyasındaki hata ekran kartı ile alakalı.
"Eğer mavi ekran hatasıyla karşılaşmışsanız ve hatanın sebebi "nvlddmkm.sys" dosyası ise ekran kartınızdan dolayı oluşan bir problem vardır. Bu problem ya ekran kartınızın bozulduğunu gösterir ya da yanlış driver kurmuş olabilirsiniz. Öncelikle bilgisayarınızı güvenli modda açıp kurduğunuz driveri kaldırın. Sonra işletim sisteminize uygun olan doğru driveri kurup deneyin. Tekrar aynı hatayı alırsanız büyük ihtimalle ekran kartınızda fiziki sorun olmuştur. Ayrıca aşağıdaki 7 adımı uygulayarak çözmeyi de deneyebilirsiniz:
1. Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
2. C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3. Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4. CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5. CMD ekranında 'expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys' komutunu çalıştırın.
6. Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7 Bilgisayarı yeniden başlatın."
(pcsorunlarim.blogspot.com'dan alıntıdır.)
İkinci minidump dosyasındaki hata ise şu sürücü ile alakalı: "storahci.sys". Yani AHCI SATA sürücülerinde sıkıntı var.
Üçüncü minidump dosyasındaki hata ise donanımla alakalı. Ram'lerinizi kontrol ediniz, aşırı ısınma var mı kontrol ediniz, veya hatalı çalışan yada arızalı bir parça var mı diye kontrol edin.
Son attığınız minidump dosyasındaki hata ise ya DirectX sürümünüzden, yada güncel olmayan veya hatalı bir Nvidia sürücüsünden kaynaklanıyor.
 
Son düzenleme:
Ekran kartını bilgisayarı ilk aldığımda direk win10 yükledikten sonra güncelleme ile 350.xx gibi bi sürüm yükledi bende Nvidia nın sitesine baktım 355.xx gibi bi sürüm var bende direk onu indirdim hiç bişeyi silmeden onu yükledim fakat o yüklenirken ekranda yazıyordu eski ekran kartı kaldırılıyor diye sorun benim yüklediğim sürümde olabilirmi?
ACHI SATA Sürücülerini nerden bulabilirim ve güncellesem düzelirmi
Ramleri nasıl kontrol edeceğimide öğretirmisiniz :D bilgisayarda ısınma sorunu 0 yani hiç yok gibi bişey

+ AHCI ya interetten baktım şimdi herkes sorunlu sistem performans artışı yok falan yazmışta bunun dışında ne var? yani ahcı dışında sorununsuz. veya bu ahcı sorununu nasıl çözebilirim
 
Acaba ekran kartınızın modeli nedir?
SATA sürücülerinizi bulmak için aygıt numarasını bilmemiz lazım. Örneğin;
ahci.png

Özür dilerim, dizüstü olduğunu unutmuşum :D. En azından dizüstü bilgisayarın içini açıp bir temizleyin. Çıkan eden parça var mı bir bakın.
 
Vallahi daha 1 hafta anca oldu alalı açmak bile istemiyorum :D ama pırıl pırıl aşşağıdan gözüküyor :D ekran kartı modeli 840m
Evet, galiba içini hiç açmayalım :ROFL:. geforce.com'da 840M için yayınlanan en son sürücünün linki: Drivers | GeForce
Şu anda kurulu olan sürücüyü kaldırın ve bunu kurun.
 
Sürücünüz güncel, zaten DirectX 12 vardır. Yazılımsal olarak sorun yok gibi.
AHCI için, Intel Rapid Storage veya Management Engine kurunca AHCI SATA sürücülerim kuruluyordu. Sizdeki de Intel ise en güncel sürücüye bakarız.
 

Bios updateyi indirdim nasıl yükleyeceğimi de araştırdım. Fakat çok farklı yazılar buldum. Anlatır mısınız nasıl yükleyeceğimi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı