Minecraft en çok hangi donanımı kullanıyor?

Emrerdoganq

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2015
Mesajlar
181
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ne kadar sorunlu bir oyun olduğunu biliyorum ama arkadaşlarla ayda yılda bir girdiğimiz oyunda ben bir değişiklik yapmadığım halde CPU %10 kullanılıyor. FPS sorunu yaşatmıyor hatta 200 FPS'nin altına düştüğünü görmedim ama map da küçük değil. Bu bir sorun mu bilmiyorum da harbiden minecraft CPU oyunu değil miydi? Neyle çalışıyor bu oyun? GPU da %20 üstüne çıkmıyor. Bir sorun değilse direk çözüldü işaretlenebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda sorun yaşatmıyorsa sorun yoktur. Senin CPU ne çok merak ediyorum. Birde kendin tek başına girince daha çok CPU kullanıyor galiba.
 
Benimde başta girdiğimde hiçbir sıkıntı yok, 20-30 dk geçince çok bariz bir şekilde kasmaya başlıyordu. Başka oyunlarda başta biraz kasma yapılır sonda açılırdı bu tam tersi :)
 
Sorun forge'da imiş oyun biraz güzel dursun bari diye shader'la oynuyordum profili direk use latest version diye değiştirince değerler normale bindi. İlk çekirdek %70 2. %40 3. 4. %30 oldu ve yaklaşık 100 fps artış oldu. Bari biraz yüksek çözünürlüklü texture pack kullaniyim dedim 512x indirdim 10 GB ram vermeme rağmen açılmadı. İlginç :/
 
Optifine tarzı programlar ile ince ayar çekilebilir ama oyunun ana fps değerlerini ve performansını ölçmek istiyorsanız saf minecraft sürümü ile tek kişilik oynamalısınız. Serverlerde performans çok değişkenlik gösterir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı