GTX 970 GTA 5 Kasma Sorunu

Leon Kennedy

Kilopat
Katılım
7 Kasım 2014
Mesajlar
467
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. GTA 5'e giriyorum ve yarım saat falan oynadıktan sonra kasmaya başlıyor. Ekran kartını alalı daha 2 ay oluyor.
Sistemim;
  • MSI GTX 970 100ME
  • 8 GB 1600 mHz
  • Asus Z87-A
  • i7 4770k
  • Kingston HyperX 120 GB SSD
  • 1 TB HDD (eski kasadan takmıştım)
  • Cooler Master CM Storm Sniper Black Edition Kasa

Ve şöyle bir sorunum var GTA 5'e giriyorum ve ekran kartından çok ince bir ses geliyor çok değil ama. Sonra oyunu alta atınca gidiyor o ses. Coil Whine olmadığını düşünüyorum. Samimi olduğum bir bilgisayarcı abi var burada. Onu aradım söyledim hemen ve bana kompresör ile temizlersek ses de gider, kasma da düzelir dedi. Büyük ihtimalle toz kaçmıştır ve o yüzden fazla ısınıyor, kasıyordur dedi. Ekran kartı gerçekten biraz fazla ısınıyor. GTA 5'in kasması güncellemeden mi yoksa ekran kartından mı? Ayrıca 1080P monitörüm vardı kırdığım için 1366x768 çözünürlüklü monitörde oynuyorum. Bu sistemin bu oyunu 1080P'de ultra'da bile 60 FPS vermesi gerekiyorken bu çözünürlükte kasması imkansız ve garip. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Neutral
 
"Vsync: Off" ayarlıysa bariz kasmalar oluyordu.
"Vsync: Half" olarak ayarlayıp dene kasma düzeldi arkadaşın bilgisayarda.
"Refresh Rate: 60Hz" olmalı.

Bir de yarım saat oynadıktan sonra kasıyor demişsin;
Uzun süre oynadıktan sonra, Gtx 970'in Vram'i 3.5gb seviyesini aşıp Fps düşmelerine neden olabilir.
 
Son düzenleme:
GTA 5'e girince ekran kartından çok ince bir ses çıkıyor. Coil whine değildir büyük ihtimalle fakat oyunu alta atınca ses gidiyor. 2500 MB ekran kartı kullanıyorum dediğinizin olacağını sanmıyorum. Vsync ayarı açık oynuyorum dediğinizi deneyeceğim.
 
Bence HDD. R9 270X'e sahiptim, 1TB WD Blue vardi, kasma yasiyordum. Diger oyunlarda bu tur kasmalar olmuyordu bende. Cunku kaplama cok degildi. Ama GTA V'te sehir icinde cok fazla kaplama var. En kisa zamanda WD Black veya SSD'ye geciniz.

Not: SSD veya Black serisinden bir HDD'yi, yoneticilerden biri soylemisti. Yani denemende fayda var [emoji106] .
 
Sorun HDD'de de olabilir ama bunun WD Blue veya Black olması ile alakası yok. O HDD ile aynı özellikte olan Seagate Barracuda var bende herhangi bir kasma olmuyor.
@Leon Kennedy dediğim gibi Afterburner'dan frekansı kontrol et.
 
@M. Oğuz GÖK Dostum sağol, zaten format atıp GTA 5'i SSD'ye kurmayı düşünüyorum. Fakat format attıktan sonra baya indirme yapıcağım için format atmak istemiyorum. Sadece GTA 5 ve World of Warcraft 90 GB indirme yapıyor. DayZ, Arma3, H1Z1, PayDay2, Cs Go, Dota2, Civilization V ve LoL filan var. Watch Dogs ve Battlefield 4'ün güncellemeleri filan var. Yani 150 GB indirme yapmam gerekiyor. O yüzden format atmak istemiyorum pek. Fakat ekran kartımı aldıktan sonra hiç format atmadım.

@B777300ER Dostum oyuna girdikten kaç dakika sonra sıcaklıkları kontrol ediyim?
 
upload_2015-8-29_18-45-18.png


@B777300ER Hocam Battlefield 4 oynarken bu şekilde.

Eğer sıcaklığa bakılırsa normal ve saat 16:00'dan beri oynuyorum. Frekanslar ve sıcaklıklar bu şekilde.
 
Benzeri bir sorunu işlemcide ısıdan ötürü yaşadım. Kasadaki tüm fanlar çalışıyormu? Kablolama aşırı dağınık olmamalı ona dikkat et. Eski 1080p monitöründe kasma varmıydı? Monitörden kaynaklanıyor olabilir. HDD kablolarını kontrol edebilirsin, belki onla ilgilidir. Birde oyuna girdikten sonra MHz'yi maksimum değerlere alıp denermisin? Sorunun monitörden veya HDD'den kaynaklandığını düşünüyorum umarım çözebilirsin :/ Birde herşeyi silmeden de format atabilirsin. Sadece SSD kısmını formatla ve oraya kur sistemi tekrar. GTA5'i de siliver format sonrası tekrar SSD'ye indirirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı