GTX 970 GTA 5 Kasma Sorunu

Leon Kennedy

Kilopat
Katılım
7 Kasım 2014
Mesajlar
467
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. GTA 5'e giriyorum ve yarım saat falan oynadıktan sonra kasmaya başlıyor. Ekran kartını alalı daha 2 ay oluyor.
Sistemim;
  • MSI GTX 970 100ME
  • 8 GB 1600 mHz
  • Asus Z87-A
  • i7 4770k
  • Kingston HyperX 120 GB SSD
  • 1 TB HDD (eski kasadan takmıştım)
  • Cooler Master CM Storm Sniper Black Edition Kasa

Ve şöyle bir sorunum var GTA 5'e giriyorum ve ekran kartından çok ince bir ses geliyor çok değil ama. Sonra oyunu alta atınca gidiyor o ses. Coil Whine olmadığını düşünüyorum. Samimi olduğum bir bilgisayarcı abi var burada. Onu aradım söyledim hemen ve bana kompresör ile temizlersek ses de gider, kasma da düzelir dedi. Büyük ihtimalle toz kaçmıştır ve o yüzden fazla ısınıyor, kasıyordur dedi. Ekran kartı gerçekten biraz fazla ısınıyor. GTA 5'in kasması güncellemeden mi yoksa ekran kartından mı? Ayrıca 1080P monitörüm vardı kırdığım için 1366x768 çözünürlüklü monitörde oynuyorum. Bu sistemin bu oyunu 1080P'de ultra'da bile 60 FPS vermesi gerekiyorken bu çözünürlükte kasması imkansız ve garip. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Neutral
 
Kasada 3 adet büyük ve hızları kontrol edilebilir fanlar var. Ayrıca 1 adet küçük stok fan var. İşlemcinin de stok fanı var overclock yapmıyacağım için sıvı soğutucu almadım. Kablolamaya gelirsek, güç kaynağını ve ekran kartını kendim taktım doğal olarak kablolamayıda kendim yaptım. Fakat kablolamayı yaparken güç kaynağından, anakartın üzerindeki CPU kablo girişine takarken CPU kablosunu gizleyemedim. Gizleyince kabloyu CPU'nun kablosu kısa kalıyor. Eski monitörümü ekran kartımı almadan önce kırdım. HDD kablolarından birinde sıkıntı olsa büyük ihtimalle sistem açılmaz ya da mavi ekran verirdi. Oyuna girdikten sonra mHz'yi maksimuma al demişsin. Overclock yap demek istedin herhalde. MHZ'yi maksimuma alırsak eğer ekran kartında sıkıntı çıkabilir. Çünkü overclock'un bi ayarı var. Benim bildiğim yanlış yapılırsa overclock parça bozulabilir. Sadece SSD'yi formatlasam yine aynı hesaba gelicek. Sistem, World of Warcraft, League of Legends, Dota2 ve Battlefiled 4 SSD'de kurulu. Geri kalan herşey D Diskte yani HDD'de kaldığı için virüs varsa büyük ihtimalle SSD'de değil HDD'de vardır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı