Türkiye'nin Müzik Kaderi Nereye Gidiyor?

Xamazunga

Kilopat
Katılım
23 Aralık 2013
Mesajlar
837
Makaleler
1
Yer
Adana, Turkey
Bıktım şu saçma pop şarkılardan. Her yerde çalıyorlar bu rezaletleri. Dolmuşta, lokantada, mağazalarda... Yeter abi, şarkıların sözleri hiçbir anlam ifade etmiyor. Sadece beat dinlesek daha çok tutacak bunlar. Bak hele şu şarkılara bak...

-Tuğba Yurt: Oh Oh
-Gülşen: Dan Dan
-Ece Seçkin: Aman Aman
-Simge: Miş Miş
-Gökçe: Tik Tak

"Vuhh vuhh, ahh ahh" diye şarkılar çıkarsa hiç şaşmayalım. Şarkının ismini duyan içinde pornografik içerik var zannedecek. Şu rezaletleri seven var mı acaba? Sizce bu şarkılar güzel mi? Bunları dinlemek yerine yabancı dilde, hiçbir şey anlamadığım şarkıları dinlerim. Bunları dinleyip videoların altına "En iyi müzik bu, bundan daha iyisini önerin de dinleyelim." diyen ergenler var.

İşte bu yüzden rap. İşte bu yüzden rock.
 
Evet son dönemde iyice abartıldı bunlar, sürekli aynı tarzda şarkılar yazıp duruyorlar. Özellikle yaz aylarında böyle olduğunu düşünüyorum. Rap, rock dinlemek daha iyi katılıyorum, en azından sözlerin anlamları var.
 
İsminden de anlaşılacağı üzere pop müzik popüler müziktir, dolayısıyla kitlelerin mevsimlik duygularına hitap eder ve kalitesiz sanattan uzaktır maksimum ömrü 1 ay olan parçalardır.

Genelleme yapmak tabi ki yanlış fakat pop müzik kitlesi çoğunlukla müzik kulağı olmayan kitledir. Poptan kasıtım bilgisayar beatli iki mısra sözlü, 8-9 kişi tarafından üretilmiş parçalar.

Tık Tık mış mış falan baksanız ne sözünü kendisi yazmıştır ne müziğini, kaldı ki müziğinde doğru düzgün enstruman da yok tamamen aranjman,

Konserlerinde bile kanal kayıt efekti kullanırlar sesleri o kadar da aham şaham değildir hepimiz bıktık piyasacılardan sadece pop müzik için değil başka sanat kolları da piyasa yüzünden kirlenip ticarete dönüşmekte.

Basit bir 80'ler rock grubu 4-5 kişi herkes kendi enstrumanının rifflerini yazar tabanlar hazırlanır, şarkı sözü üzerine tartışılır veya önemli bir olay ya da anı üzerine yazılır. Kalitesi vardır giriş riffi ana riff çıkış riffi sololar, kaldı ki enstrumantal müzik tadı da başkadır. Popçularda bunu görmenin imkanı yok hele ki enstrumantal müziği. Sonumuz hayrola..
 
Çoğunda hep aynı sözler geçiyor. Bu şarkıları güzel bulanlar var, artık neresini güzel buluyorlarsa. Yabancı şarkılar dinliyorum, özellikle Japonca ve Korece şarkıları. En azından onların şarkılarında anlamlar var, bizdeki gibi anlamsız değil (Alt yazısız anlayamasam da). Klipler de benzer durumda, bir yabancıların kliplerine bakın bir de bizdekine.
 
Benim için şarkı, söze uygun müziktir, müziğe uygun söz değil. Kız almış yabancı bir şarkının beatini, sırf kafiyeli olsun diye saçma sapan sözleri söylüyor. Mesela,"Hıyar, dön bana yar." gibi.. Şöyle bir şey de var, pop şarkıların %90'ı beat, %9'u "na na na na na", %1'i saçma sözler.

Sadece rap ve rock değil; arabesk, Türk sanat müziği, türkülerimiz var bizim. Gülşen bangır bangır çalmak yerine, neden Erkan Ocaklı (Çayır Biçerim Çayır) çalmıyorlar.

Pop müzik dinlenecek bir şey değil. Pop harici her müzik tarzının Türkçe olanı güzel...
 
Bu şarkılar içerisinde ruh olmayan ritmik melodilerden ibarettir arkadaşlar benim görüşüm bu.
 
Hepsi birbirine benzeyen müziklerdir. Dünyadaki en kalitesiz müziği yapan ülke Türkiyedir. Kitlenin dinlediği müzikten olsa gerek her taraf Arabesk Rap ve Pop müzikten geçilmiyor. Bunları dinleyen kitlelerin müzik zevklerine de diyecek yok.
 
Gülşen - Dan Dan Bu şarkıyı yanlışlıkla açtım ulan dedim belkide değişmiştir şarkı tarzları. Açtım neyse dinliyorum, abi böyle saçma bir klip olur mu ya sırf kadının çekici hatlarını kullanarak ( ki bence hiç çekici değil ) Seksi göstermeye çalışıyorlar giydiği kıyafet kendinden büyük çizmeler bacağından daha uzun sözler saçma sapan dan dan vururum falan yani hiç bir şekilde bir şey ifade etmiyor ki. Zaten şu Dünya üzerinde ikilemeler ve aşk unsuru kalksa milyarlarca dinlenen Pop müzik kalmayacak :) Rap müzik her daim tüm müzik dallarını harcar bence ( Gerçek rap'ten bahsediyorum yani Battle rap ).
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı