Evcil Hayvan Önerileri

Berkatik

Kilopat
Katılım
23 Mart 2015
Mesajlar
106
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar geçenlerde bir konu açarak evde beslenecek hayvanları sormuştum. Güzel öneriler geldi ve tavşan almaya karar verdik. Eski bahçeli evimizde tavşan beslemiştim bakımı kolay çok tatlıydı ama çok büyüdüğü için arkadaşıma vermek zorunda kaldım. Muhabbet kuşum da kaçınca yeni bir hayvan alacağız ve tavşan düşünüyorum. Ama büyümesi çok problem olduğu için internette araştırma yaptım ve cüce tavşan diğer bir adı ile lop tavşanı buldum. Bir pet shop sahibine sorduğumuzda lop tavşanları küçük kaldığını ve büyümediğini söyledi ama başka bir pet shop sahibine sorduğumda lop tavşanların bile büyüdüğünü hatta diğerlerine oranla daha hızlı büyüdüklerini söyledi aranızda lop tavşan besleyen yada fikri olan varsa yardımcı olabilir mi ?
 
Öncelikle pet shoplardan alışveriş yapmanı tavsite etmiyorum. 2 metre Kare alan içinde hayvanların hediye edilecek bir eşyaymış gibi pazarlayan tüccarlar. Hayvanın ticareti yapılamaz yapılmamalı.
Öneri istiyorsanız bence kedi evde beslemek için en uygun hayvandır. Sahiplendirmeyi bekleyen bir sürü yavru kedi var. Facebook sayfalarından ilanlara göz atabilirsiniz.
 
Haklısın bence de hayvanların bir eşya gibi satılması uygun değil ama çevremde öyle barınak falan yok. Kedi konusuna gelince evde 7 yaşında bir kız kardeşim var ve annem de istemiyor besleyen arkadaşlarım kıl tüy çok fazla diyor
 
Benim bildiğim kadarıyla PetShopların hayvan satması yasak. Balık gibi hayvanlar dahil değil. Evde beslemek için bende bir hayvan arıyorum. Ve bu gidişle kedi alacak gibiyim. Düşündüğüm iki cins var. British Shorthair ve Scottish Fold. Bunlara bakmadan önce papağan düşünmüştüm. Fakat istediğim papağanlar 5.000 TL'den aşağı değil. O yüzden o fikrimi değiştirdim. Eskiden 2 tane ördek bakmıştım. O zamanlar evimiz müstakildi. Biraz pisler ama çok güzeldir. Onun dışında köpek bakılabilir. Almanya'da Rottweiler bakmak istiyordum fakat oradaki yasalar biraz sert. Köpek senin sorumluluğun altında. Eğer birisini ısırırsa diye almadım. Dediğim gibi kedi nankördür ama idealdir.
 
Bende kedi isterim ama ailem maalesef pek sıcak bakmıyor. Ben lise 2 ye geçtim bu sene. Kardeşimde öğlenci olduğu için bütün gün okulda olacak kedi bakım isteyen ilgi isteyen bir hayvan annemde pek bakmak istemiyor ve çalışıyor bu yüzden kedi zor bir seçenek
 
Dostum kedi tavsiye ederim. Evde beslenmesi en uygun hayvan kedidir. Balığı kuşu saymıyorum çünkü bana pek zevk vermiyorlar. Aşırı kısıtlamış oluyorsun. Birini kafese öbürünü cam fanusa. Ama kedi öyle değil. Ev kedi için yeterli sayılabilecek bir alan. İstediği gibi koşar zıplar atlar vs. Neyse senin kararın. Evde kedi nasıl olur dersen. Kendi kedimin videoları resimleri var bir göz gezdirebilirsin fikir almak amacıyla. Ailene de göster belki ikna olurlar. Ben almadan önce ailem hiçbir hayvana dokunamazdı. Şuan en önde gelen hayvansever oldular :D Neyse veriyorum linkleri
Resim için facebook
www.facebook.com/poncikthecat

Video için youtube
www.youtube.com/poncikthecat


Kediye karar verirsen tür seçiminde de yardımcı olurum.
 
Bence kuş. Belki özgürlüğünü kısıtlamak olacak ama ben çok kuş besledim. En son sarı renkli bir kuşum vardı. Adını Doğan koymuştum. Dudağımı bile ısırdığını biliyorum. Sonra salması için amcama filan vermiştim. Ne yaptığını bilmiyorum.
 
Bence kuş. Belki özgürlüğünü kısıtlamak olacak ama ben çok kuş besledim. En son sarı renkli bir kuşum vardı. Adını Doğan koymuştum. Dudağımı bile ısırdığını biliyorum. Sonra salması için amcama filan vermiştim. Ne yaptığını bilmiyorum.

Altın kafese de koysan yine rahat ettiremezsin. Duvara çarpa çarpa ölen çok kuş duydum. Sonra hayvanla etkileşime geçme açısından 1. köpektir kabul. Ama evde zor. 2. de kedidir. Al sev öp kokla. Bir kuşla bunları yapman çok zor. Ne canı varki zaten. Ha zevk olarak beslemeyi falan seviyorum dersin o ayrı. Ama ne yaparsan yap onu hapishaneye tıkıyorsun. Uçan hayvanı kafese koyuyorsun. put gibi duruyor tüm gün. arada bir çıkarıyorsun ama ne fayda. Bence eziyet hayvana
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı