Çözüldü Windows 10 3 GB RAM, 2 GB gözükme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BLueMooN19

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2015
Mesajlar
296
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben bilgisayarıma format atma gereği duydum ve Windows 7 formatı attım sonrasında Windows 10 yükledim ve şunu fark ettim 3 GB olan RAM 2GB gözüküyor. Aslında tam çözemedim size danışayım dedim.
ram sorun.png
ram sorun2.png


Bu konuda bir bilgisi olan arkadaş yok mu ?
 
Çözüm
Olayın 64 bit olmasıyla alakası yok, 32bit 3GB'ı da tam gösterir zaten, yanlış yönlendiriliyorsun.

RAMleri tek başına her iki slotta da dene, belki gevşemiş ya da bozulmuştur.
1gb +2gb iki ram var sanırım. 1gb olanın slotunu değiştir. Hatta 2gb ı çıkart 1gb olanla aç bilgisayarı zaten açılmazsa sorun bellidir. Açılırsa da 2gb olanın slota 1şik rami. 1gb ram slotuna da 2gb ı tak. Muhtemelen sorunun çözüşür. Çözülmezse de demekli 1gb ram win 10 uyumlu değildir.
 
Format atmadan önce yine Windows 10 vardı ve ram 3gb idi. Fakat ben format atma gereği duydum ve Windows 7 ultimate 64 bit kurdum ve ram 2gb gözüktü Windows 10 yükselttim yine aynı durum vardı.

Fakat şöyle bir durum var tamamlanan 3gb gözüküyor. Anladığım kadarıyla 1gb ram başka yerlere kullanılıyor. Önbellek filan fakat tam bilgim yok bu konuda.
ram sorun.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı