Samsung Galaxy S6 Kullanıcı İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 15 gündür kullandığım Samsung Galaxy S6, Black Sapphire, 32 GB modelinin son kullanıcı incelemesini yapacağım.
  • Model kodu: SM-G920FQ

Tasarım
Tasarımı oldukça başarılı benim gözümde. Çok ince, sadece 6.8mm. Telefon, sadece cam ve metalden oluşuyor. Bu da elinize çok güzel bir hissiyat veriyor. Özellikle plastik bir telefondan geçecekseniz farkı gerçekten çok iyi anlıyorsunuz. Ben S3 Mini'den geçtim bu telefona. S3 Mini'yi elime aldığımda biraz garip hissetmiyorum değil artık.

Power tuşu, ses açma/kısma tuşları ve micro USB girişinin yeri eski S serisi telefonlarında olduğu gibi aynı yerlerinde. Ses açma/kısma sol üstte, power tuşu sağ tarafta, micro USB girişi ise orta alt tarafta. Eskiden kullandığım S3 Mini'de de bu şekilde dizayn edildiği için herhangi bir sorun yaşamadım S6'ya geçince. Hoparlör, S5'te arka tarafta yer alıyordu. S6'da sağ alt kısma yerleştirilmiş. Oyun oynarken elinizle kapatabiliyorsunuz hoparlör kısmını. Ancak, hoparlör arka tarafa yerleştirilseydi, arka taraftaki sadeliği bozardı ve hoş durmazdı. HTC'nin yaptığı gibi ön tarafa yerleştirilseydi de, alt taraftaki fiziksel tuşlara zararı olacaktı. Hoparlör için en ideal yer yine sağ alt tarf oluyor.

Kulaklık girişi ise sol alt tarafta yer alıyor. Eğer kulaklıkla oyun oynayıp, video seyrediyorsanız biraz rahatsızlık veriyor. Kulaklık girişi üst kısımda olabilir miydi, tartışılır.

Telefonun iki tarafı da cam (GorillaGlass4) ile kaplı olduğu için eğimli yüzeylerde biraz kayabiliyor. Kayması eksi olarak nitelendirilebilir ama her iki tarafın da cam olması çok güzel. Gülü seven dikenine katlanır :)

Kenarları tamamen metal. Köşelerinde oval şeklinde. Açıkçası köşeli telefonların tasarımını çok beğenmiyorum. Oval tasarım gerçekten çok güzel duruyor.

Ön tarafta, üst kısımda Samsung yazısı yazısı var. Sol üstte birkaç sensör ve sağ üstte ise ön kamera mevcut.
Telefonun arka tarafında kamera, LED flash ve nabzımızı ölçen sensör var. Kamera biraz çıkıntılı, evet. Ama telefonu masanın üstüne ters koyduğunuzda muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor. Kameranın çıkıntılı olması benim gözümde bir eksi değil, bir artı. Kameranın altında ise klasik beyaz ile yazılmış Samsung yazısı var. En altta ise çok belli olmasa da telefonun model kodu vs. bilgiler var.

Ekran
5.1". Quad HD sAMOLED. 576PPI. GorillaGlass 4 ile kaplı. Ekran çizilmiyor denileblir. Çerçeve oranı 16:9. Ekran gerçekten kağıt gibi. Çok başarılı. Şu an piyasadaki en keskin ekrana sahip.

Telefonu ekran koruyucu ile de kullandım, ekran koruyucusuz ile de kullandım. Yaz aylarında ekran koruyucu ile kullanmak daha mantıklı diyebilirim terlemeye olayı olduğundan.

Evde %100 parlaklıkta kullanmak gerçekten çok saçma oluyor. Gece yatakta ise %10 gibi bir parlaklık yeterli oluyor. Genelde %50 parlaklık iş görüyor normal kullanımda. Güneşli havada da hiç yarı yolda bırakmadı.


Yazılım
15 günlük süreçte 5.1.1 sürümü ile test ettim. S6 modellerinde ve Note 5'te kullanılan TouchWiz'in eski TouchWiz'lerle gerçekten alakası yok.

3 tane TouchWiz'e sahip kullanma fırsatı elde ettim S6 kullanana kadar. S3 Mini'den örnek vereyim; 4.1.2'ye sahipti. Bir süre kullanımdan sonra takılmalar ve donmalar yaşıyordum, bu bir gerçek. Ancak internette anlatılan kadar da fazla bir kasma yaşamadım hiçbir zaman. Tabi sonradan birçok sefer ROM'unu değiştirdim, orası ayrı konu.

Şimdi de S6'nın yazılımına laf atacaklar ve atanlar var. Tabii ki çok güzel, muhteşem, süper değil. Bütün telefonların yazılımı da muhteşem değil zaten. S6 da kötü bir yazılıma sahip değil kesinlikle. Dediğim gibi, eskilerine göre çok daha iyi. 5.0.2'de kullanıcılar RAM sorunundan şikayet ediyorlardı. 5.1.1'de hiçbir sorunla karşılaşmadım 2 hafta boyunca. İleride de sorun olacağını hiç sanmıyorum. Boştayken RAM kullanımı genelde %65 civarında dolaşıyor. Beraberinde gelen uygulamaların detaylı incelemesi Ali Güngör ve Recep Baltaş'ın yaptığı profesyonel incelemede mevcut.
  • Yeniden başlatma süresi: 39 saniye.
  • Kapanma süresi: 5 saniye.
  • Açılma süresi: 25 saniye.


Batarya

Batarya genel olarak baktığımızda başarılı. Oyun oynamadığınız sürelerde Güç Tasarruf modunda kullanmak en iyisi. Full parlaklıkta oyun oynarsanız veya sürekli kamera açık olursa şarj su gibi akıp gidiyor. Ancak bir artısı var. Piyasadaki en hızlı şarj olan telefon! Ortalama 80 dakika içinde %100 oluyor telefon. %90'a kadar çok hızlı bir şekilde şarj oluyor. Bu da biraz ısınmasına sebep oluyor. Neyse ki %90'dan sonra yavaş şarj oluyor ve telefonu şarj edip, elinize aldığınızda buz gibi olmuş oluyor.

Mesela YouTube'da, güç tasarrufu modunda, %50 parlaklıkta, 23 dakikalık, FHD bir videoda %5 şarj tüketiyor. Aynı şekilde, 40 dakika boyunca Facebook, Whatsapp, Twitter ve Skype kullanımında yine %5-6 gibi bir şarj gitti.


Performans
Performansına denecek pek bir şey yok. Türkiye'de satılan en performanslı cihaz denilebilir. Kendi yaptığım performans testlerine Samsung Galaxy S6 Performans Testleri | Technopat Sosyal buradan ulaşabilirsiniz.

Artıları:
  • Performansı çok iyi.
  • Kamerası çok başarılı.
  • Parmak izi okuyucusunun olması.
  • Cam ve metalden oluşması.
  • 14nm FinFet işlemcisi.
  • Smart Manager uygulaması bayağı iyi.
  • Ekranı çok başarılı.
  • Telefon uyku modundayken 8-9 saat boyunca şarjı gitmiyor.
  • Nabız ölçmesi.
  • OneDrive'dan 100 GB kadar ücretsiz depolama alanı geliyor.
  • Hoparlörün performansı genel olarak iyi.
  • Çok ince.
  • Kablosuz şarjı desteklemesi.
  • UFS 2.0 teknolojisi.
  • Yeni TouchWiz arayüzü eskilerine göre daha başarılı.
  • Çok hızlı şarj olması.
  • Kamera performansından ziyade kamera arayüzü de çok güzel.

Eksiler:
  • Kameranın çıkıntılı olması bazılarına göre bir eksi sayılabilir.
  • 4 adet parmak izi eklenebiliyor. Biraz daha fazla olabilirdi.
  • Bazı uygulamaların devre dışı bırakılamaması. S Planlayıcı gibi.
  • Kulaklık girişinin konumu.
  • Kameradayken çekilen fotolara geçişte 1 saniye kadar bekletiyor.
  • SD kart yuvası olmaması.
  • Radyo olmaması. Çok da gerek duyulmuyor artık Spofity gibi uygulamalar varken.
  • Home tuşu biraz sallanıyor. Tanıdığım S6 kullananların hepsinde var bu sorun.

Not: Kamerasına, performans testleri gibi farklı bir konuda değineceğim.

Herhangi bir sorunuz varsa yorum olarak belirtmeniz yeterli.


16.jpg


18.jpg


17.jpg


19.jpg


20.jpg


1.jpg


2.jpg


3.jpg


4 yenii.jpg


5 yeni.jpg


6 yeni.jpg


7.jpg


8.jpg


9.jpg


10.jpg


11.jpg


12.png


13.png


14.png


15.png
 
Bende home tuşu ciddi şekilde oynuyor ve ses çıkarıyor. Bu oldukça rahatsız ediyor beni. Daha önce bu durumdan dolayı servise veren oldu mu ? Sırf şu home tuşu yüzünden 2500 liranızı bu cihaza vermeyin derim alacak birine. Rezalet.
Bende de daha önce dediğim gibi sallanma sorunu var ama çok aşırı değil benimki. Bence bir servise göster.
 
Bende de daha önce dediğim gibi sallanma sorunu var ama çok aşırı değil benimki. Bence bir servise göster.

Bendeki biraz şanssızlık aslında. Daha önce de cihazlarımda benzer sorunlar yaşamıştım. Apple bu konuda en iyisi diyorum çünkü Genius Bar'a götürdüğünde birebir değişim var adamlar seninle çok güzel ilgileniyor satış sonrası hizmetler çok iyi. Tamam belki donanım olarak zayıf, kısıtlı ama sanırım artık Android'in suyu ısındı benim için.

Servise götüreceğim ilk fırsatta tutumlarını da yazacağım beklendiğim gibi bir hizmet almaz isem Samsung'u karalama projeme kaldığım yerden devam edeceğim kısa süreliğine bir ara vermiştim.
 
Selamlar. Bir Touchwiz güncellemesi geldi mi ? Ana ekrandaki simgeler değişti mi ?
Benimde merak ettiğim bir konu.
Selam. Bahsettiğiniz güncelleme yakın zamanda gelecek arkadaşlar. Birkaç ülkede dağıtılmaya başlandı Avrupa'da. Tahminimce Eylül ayı içinde bize de gelir. Her zamanki gibi bu gibi şeylerden geç yararlanıyoruz Türkiye'de olduğumuz için.
 
Selam. Bahsettiğiniz güncelleme yakın zamanda gelecek arkadaşlar. Birkaç ülkede dağıtılmaya başlandı Avrupa'da. Tahminimce Eylül ayı içinde bize de gelir. Her zamanki gibi bu gibi şeylerden geç yararlanıyoruz Türkiye'de olduğumuz için.
Note 5 ve S6 Edge + cihazlarında bulunan Touchwiz gelecek değil mi ?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı