PSU Şalter Attırma Sorunu

Sezer Uygun

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün yeni bir sistem aldım. PSU kasaya birleşik 600w Zalman'ın bir güç kaynağı.
Dün format attırdım. Bilgisayarcıda hiç birşey olmadı eve geldim taktım PSU'nun kablosunu bağlarken direk şalterler attı. 2-3 kere böyle oldu kablo değiştirdim olmadı bir süre sonra içini açıp bakayım dedim. Yine PSU'nun kablosunu takarken şalter attı. Bilgisayara zarar verir mi bu, ne yapmam lazım.
Şu anda elektrikten kesmiyorum hiç kasayı kapalıyken de fiş takılı yoksa şalter atıyor 2-3 kere denemek zorunda kalıyorum. Sorun ney arkadaşlar?
PSU: Zalam z3 plus kasasıyla beraber geldi 600w.
 
Kaçaktan ziyade PSU da büyük ihtimal sorun var. PSU ani akım çekiyor ki sigorta atıyor. Ev hattındaki sigortanın kaç amper olduğu da önemli. Yeni alınmış bir PSU da böyle bir şey olması gerçekten olacak iş değil. Kasayı açın PSU ya bakın. Bence bilgisayarçı değiştirdi o PSU yu.
 
Arkadaşlar anlatamadım olayı herhalde. 4 lü priz var. Bilgisayarın tüm fişlerini ona bağlıyorum.(zaten 3 tane fiş var) ekranı bağlıyorum kasaya ışıkları yanıyor filan hepsini takıyorum birtek psu'nun güç kablosunu en sona bırakıyorum. Onu takarken birden şalter atıyor ilk onu taksam da atıyor yani psuyla alakalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dün aldım vatan computerden adam montajını yaptı çok güzel bir şekilde eve girmeden kasayı aldığım gibi bilgisayarcıya gittim başında bekledim bilgisayarın orda bir sorun olmadı eve geldim psuyu bağlayınca şalterler atıyor. Bir şey olacak diye korkuyorum yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yu takmış olduğun piriz'e bir den çok fiş takılıysa örneğin çamaşır makinesi kurutma makinesi vs. piriz kaldırmadığın dan dolayı sigortayı attırıyor büyük ihtimal.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı