MSI GTX 970 İ54690K Gta 5 Darboğaz Sorunu

alfonyonzo55

Kilopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
1.335
Makaleler
3
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Bundan önce GTA 5 Korsan kullanıyordum. İşlemci kullanımı yaklaşık %96-98 arası takılıyordu. Sonra dedim oyun sahte kesin ondan. Orijinal'i satın aldım. İşlemci kullanımı arada sırada %98'e falan geliyor. O sıra anlık takılma oluyor. NVIDIA sürücüm güncel. İşlemci de OC GENİE ile OC. bulunuyor. 4 GHZ sanırım. Sıcaklık sorunum olduğunu sanmıyorum. Ekran kartı 68 işlemci 65 derece civarı. İşletim sistemim Lisanslı WİN. 10. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bariz darboğaz yaşıyorsunuz. GPU kullanımınız düşük (%70). Grafik ayarlarını verebildiğiniz kadar verin ve işlemcideki O.C'yi geri alarak biraz daha zayıflatın. Ayrıca bir arkadaş demiş, "Bu işlemciyle ayar açmayacaksam neyle açacağım." Oyunu ekran kartı oynatır, işlemci değil. Ayrıca kıs dediğimiz ayarlar işlemciyi zorlayan ayarlar. MSAA'yı 4X, FXAA'yı açın. Tesellation ve A.O'yu Very High yapın. Grass ve Particles'i normal yapın. Reflection MSAA'yı ise 8X yapın. Bir de böyle deneyin. Ekran kartınızı zorlamanız lazım ki kart kullanılsın işlemciden yük kalksın.
 
Şimdi deniyorum. Sonucu paylaşırım. Birde bu ayarlar zaten NVIDIA optimizasyon ayarları. Bunların kalması daha mantıklı değil mi?
 
Gerçekten şaka gibi bir durum yaşıyorum. İşlemci OC kaldırdım. Daha çok %100 olmaya başladı. Yani daha sık çıkıyor. Ancak ekran kartı kullanımı da düşmüyor. İkisi de %100 de takılıyor. Bu durum normal mi?
 
Ekran kartı %95'in üstünü görüyorsa hiç problem yok, ekran kartından tam gücü alabiliyorsun demektir. İşlemci kullanımı da, ekran kartı %95 üstüyse hiç mesele değil. @JaroxJamaica

Bakın bizzat benim açtığım konu, sorun aynı.
GTX 760 tabanlı sistem GTA 5 performansı
gta5_2015-08-31_05-15-45.jpg
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı