GPU bit ve GB nedir?

eGox

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ekran kartlarının özelliklerinde yazan bit ve GB nedir? Daha fazla bit daha yüksek performans mı demektir? Yoksa daha yüksek GB daha yüksek performans mı demektir? Misal, ben bir ekran kartı alacağım dikkat etmem gereken değerler nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı yani GPU(graphic procresing unit) seçerken bizle danışın zamanla modelleri kafanızda yer edinir, ekran kartı seçerken yok bu 4Gb bu 512 bit demek çok büyük yanlışlardandır ekran kartının performansını kendi işlemcisi belirler. Doğal olarak kimi cahil insanlar bilgisayarları RAM'lari ile değerlendirir mesela bunlar yanlıştır hep. Sizde uygun bir ekran kartı seçmek istiyorsanız konu açın yardımcı oluruz, zaten sınıflandırmalar basit. Mesela GTX960, GTX 970'den daha az performans verir. GTX 980 diğerlerinden güçlüdür gibi. AMD'de R7 ve R9 serileri arasında gelip gider mesela r7 260, r9 270 olunca direk 7 sayısı 9 oldu. Buda Gaming olayının üst düzeye kaydığı belirtir ama tabii ki R7 GP'larda çok performanslıdır ve oyunlar rahat rahat oynanır. He diyelim ekran kartınızı bütçenize göre seçtiniz ondan sonra GB olayı bakılır. Yani 1GB tabii ki yeterli olmaz en az 2 deriz ama rahat olması için 4 tavsiye edebiliriz, bit olayına hiç girilmesin. :D Çünkü gün geçtikçe renk sıkıştırma teknolojileri gelişiyor yani daha az bit sayısına çok daha fazla performans bu yüzden bu konuya takılmamalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca açıklamak gerekirse, GB belleğin büyüklüğüdür. Bit değeri de ona ulaşan yolların büyüklüğüdür. Kağıt üstünde 2 GB 512 Bit 1000Mhz bellek hızı vb. gibi verilere bakarak ekran kartı alırsanız hata edersiniz. Ekran kartının çekirdeği önemlidir.
 
Bu yorumlar kafamı karıştırdı. Şimdi ekran kartı alırken neye bakacağız hız değerlerine falan mı? Yoksa en son çıkan kart en iyisidir mi diyeceğiz?
 
Bu yorumlar kafamı karıştırdı. Şimdi ekran kartı alırken neye bakacağız hız değerlerine falan mı? Yoksa en son çıkan kart en iyisidir mi diyeceğiz?
Ekran kartı alırken GPU'nun gücüne ve mimarisine bakıcaksın. Bunlarıda araştırarak rahatlıkla bulabilirsin.
 
Technopatın hazırladığı ayrıntılı bir video var ekran kartı satın almak için ona bakabilirsin. Ekran kartındaki bit'i otoyol gibi düşün veri akışı var tabiki ne kadar geniş olursa o kadar iyi. GB dediğin ise ekran kartının rami gibi düşün. Ama daha önemli bakılması gereken ayrıntılar var kart alırken.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı