Msi Gd65 990Fxa ve Amd FX9590 donma sorunu

evagrubu

Hectopat
Katılım
16 Mart 2015
Mesajlar
220
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aynı sorunu yaşayan kişiler gördüm bu forumda da başka forumlar da da. Hiç kimse de soruna çözüm bulamamış. @Recep Baltaş 'tan özellikle yardım bekliyorum. Sorunun anlatımına geçelim.

Bilgisayarı çok yormayacak şekilde çalıştırırken (video izlemek falan) donma gibi şeyler olmuyor 1 saat 2 saat bu şekilde kullanıyorum. Sorun, oyun oynadığımda yada oyun kadar zorlayacak şeyler yaptığımda ortaya çıkıyor. Bilgisayar birden donuyor, fare hareket etmiyor. Baya araştırdım. Isınma diyen var, güç kaynağı diyen var. Hangisi bir türlü çözemedim. Ana karttan bazı ayarları oynayarak çözmeye çalıştım ve en sonunda işlemci GHZ'sini 4.7'den 3GHZ'ye indirince sorun ortadan kalktı ama tam performansında kullanamamak beni sıkıyor. Sorun böyle sizce ne yapmalıyım.

Bilgisyarın Özellikleri:
Amd Fx9590
Msi Nvidia Gtx970 Tiger
Msi Gd65 990Fxa
Fps Hyper 700w
Gskill 4x2 1600mhz cl9

Yok mu bu soruna bir çözüm bulan?
 
Yeni anakart alabilir ya da işlemcinin voltajını stabil kalabilecek kadar düşürebilirsiniz. Tabi voltaj düşürmek kesin çözüm olmayabilir. Technopat'ın işlemciyi test ettiği anakart Gaming model; sizin anakartınızdan daha fazla voltaj verebiliyor.
 
Bu işlemci çok sıkıntılı. İntel kesinlikle sorunsuz bir işlemciymiş çok pişmanım intel almadığıma. Amd daha fiyat performans işlemcisi diyenler, amd'nin fiyatı intele göre 300 lira daha az olabilir ama amd alınca senin ana karta ve güç kaynağına vereceğin miktar kesinlikle 300 liradan daha fazla olacak.

Aida64 ile test ettim.
Aux:98
İşlemci:76
Ekran kartı:67 derece
Aux'u bilerek yazdım. Normal mi?

Bu sorunu evde çözmemi sağlayacak kimse yok mu?
 
Hızını indirince düzeliyor demişsin. Ve işlemcinin tpd değeri 220 watt. Bu çok anormal bir seviye bana kalırsa. İşlemcinin fiyatına falan baktım da keşke ona o kadar vereceğin bir i5 alsaydın emin ol ondan daha iyi olurdu. Anakartın işlemcine tam destek vermiyor olabilir. 220 watt küçük bir değer değil sonuçta. Neredeyse bir ekran kartının çektiği değerden fazla güç çekiyor. Anakartına uygun başka bir amd işlemci bulabilrsen eğer deneme şansın var ise dene. Büyük bir ihtimal anakartın güç yetiremiyor işlemcine :)
 
Galiba bilgisayarın işlemci ve ana kartını geri verip intel alacağım. Amd almanın şu an büyük bir saçmalıktan başka bir şey olmadığını anlıyorum. Geçici olarak 3GHZ'de idare edeceğim. Aklınıza bir çözüm gelirse yada bulursanız konu her zaman açık.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı