TURKSAT 4B 13 Ekimde Fırlatılıyor

Türkiye'nin İletişim Uydusu olan Türksat 4B nihayet fırlatılıyor. 30 Haziranda fırlatılması planlanan Türksat 4B uydusunun fırlatılması için kullanılacak olan “Proton-M” roketinin arızalanması nedeniyle 30 Hazirandaki fırlatılması ertelemişti. Nihayet sıra Türksat 4B uydumuzu geldi ve artık fırlatılma tarihini aldı.

Türksat 4B 13 Ekim 2015 tarihinde saat 23.45'te Kazakistan'da bulunan Baykonur uzay üssünden Proton taşıyıcı roketiyle fırlatılacaktır. Türksat 4B'nin Saat 00:06:17'de 50.1°Doğuya yerleşmesi planlanıyor. Türksat 4B'nin uzaya çıkması 9 dakika 13 saniye sürecek.

Türksat 4B ile ilgili ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde Uydu Medya'dan yayınlanacaktır.

Kaynak: Uydu Medya

Türksat 4B tanıtım.png
 
Yine mi frekans değiştirmek zorunda kalacağız acaba? Lg Webos televizyon kullanıyorum ayarlayana kadar canı çıktı benim ve bu televizyonu kullananların.
Frekans değişikliği olmayacak. Bu uydu iletişim ve İnternet uydusu.

Türkiye'de bir fırlatma üssü yok sanırım?
Şu anda yok. Yakın zamanda olacak inşAllah.

Ne oluyor bunları atınca ne gibi bir değişiklik oluyor acaba bunları öğrenmek lazım :)
Bu uydunun bizi ilgilendiren kısmı İnternet erişimi sağlayacak olması. Uydu üzerinden İnternet alacağız.
 
Bunda da TV'lerde frekans değişikliği olacaksa yine parayı kıracam gibi duruyor :D. Okulda bizim sınıftakilerin uydusunu kişi başı 10 TL'den ben yapmıştım :).
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı