i5 4690K OC Isınma Sorunu

alfist

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
23
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
ASTSUBAY
Selam herkese arkadaslar. Öncelikle @Recep Baltaş'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ne öğrendiysem ondan öğrendim, ALLAH razı olsun..

Sistemim;
  • Intel i5 4690K
  • MSI Gaming 5 anakart Corsair 4x2=8GB 1866 MHz DDR3
  • MSI GTX 760 TF4 O.C
  • Akasa venom vodoo çift fan (min:60 rpm max 2000 rpm )
  • Zalman Z11 kasa orijinal hali..

Normal işlemci stok değerinde 3.5 GHz'de sistem bosta 35-40 derece arası yükte 45-50 arası.
Anakartın kendi OC'u ile yani 4.0 GHz'de sistem boşta 40-45 derece arası yükte 50-55 derece.

Prime95 testi orijinal 3.5 GHz'de 65-70 derece, 4.0 kendinden OC haliyle ise 90 dereceye cıkıyor. Çok fazla oldugunu dusunuyorum. GPU'da en ufak ısınma yok, cok iyi ancak işlemcim 90 dereceyi görüyor prime95 testinde. Nerede sorun vardır sizce? PC daha 1 yıllık bu arada..


Not: Termal macunu cok güzel bir şekilde uyguladım daha 2 günlük soğutucu fanın birisi RAM'lere diğeri egzoz fanına bakıyor bir tane kasanın üstünde, bir de önünde fan var..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucu ile OC yapıyorsan ondandır zaten OC yaptıktan sonra stok halden daha fazla ısınması gayet doğal.
 
Soğutucu yanlış takılmış olabilir. Sıcaklık değerleri yüksek. Tavsiyem termal macunu yenile ve soğutucunun vidalarını eşit miktarda az az sık.
 
Sogutucuyu dogru taktigima eminim cok video ve rehberini izledim..termal macunu ise en ufak bir hava kabarcigi birakmadigima da eminim cok fazla da surmedim gayet guzel bi sekilde yaydim vidalar ise saten bir yere kadar sikilabiliyor onda da sorun yok ama isiniyo isde prime95 de onu cozemedim.:s
 
@alfist Değerler yüksek, Kasa içi havalandirma nasil ? Kasa içinin bir fotoğrafını atabilirmisin görürsek daha iyi yardımcı olabiliriz.
Benzer bir sisteme sahibiz aynı şekilde problem yaşıyordum beni baya uğraştirdi 4 sefer soğutucuyu söküp dikkatli şekilde tekrar monte ettim değerler düzeldi şuan 4.0 ghz oc olarak kullanıyorum boşta 32-33 derece prime95 testinde max 65 derece görüyorum.
Bazen montaj sırasında bir vidayi fazla sıkmak bile değerlerin yanlis cikmasına neden olabiliyor, ayni şekilde bir tarafa fazla baskı uygulamakta macunun diğer tarafa kayıp bir tarafta daha kalın bir tabaka oluşturmasına neden olabiliyor tavsiyem tekrar montaj yapmanız yönünde.
 
Bugun yeniden termal macun yenilemesi yaptim ekstra olarak da zalman z11 kadanin on yanlar da bulunan 2 kucuk fani taktim onceden ses yapiyor diye takmamistim..oc genie actigim da prime 95 de 80-83 derece arasi oldu..sonra msi extreme programindan manuel olarak kasanin onundeki ve yukarida olan yani sistem 1-2 fanlarini full yaptim ve 65-75 arasi gezmeye basladi..sizce bu degerler normal mi..
 
20 dakika sonra yine 86 dereceleri buldu..:(
temal macunum xigmatec xi-3..özenle ve cok dikkatli bir şekilde montaj yaptım..
prime95'inde en son sürümünü yükleyip denedim..sanırım daha fazla uğraşmaya gerek yok pes etmiş bulunmaktayım..:(
11.jpg
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı