Windows 10, 110 Milyon PC'ye Yüklendi

Microsoft tarafından resmi olarak açıklanan yeni işletim sistemi Windows 10 şu anda 110 milyon PC'de yüklenmiş durumda.

29 Temmuz 2015 tarihinde çıkan Windows 10 kısa zamanda çok büyük ilgi görerek ilk başta 20 Milyon, 2 hafta içinde ise 50 Milyon barajına ulaştı. Ağustos ayı süresince de 75 Milyona ulaştı. Şimdi ise 110 Milyona gelmiş durumda.

Bana soracak olursanız bunun en büyük nedeni Windows 7 deki gibi bir başlat menüsüne kavuşmuş olması. Windows 8 ve 8.1 de başlat menüsü olmaması nedeniyle istediği sayıya ulaşamayan Microsoft, Windows 10 ile başlat menüsünü geri getirerek bu hatalarını telafi etti.

Ayrıca DirectX 12 ve Xbox One daki oyunları PC de oynama gibi özellikleri bulunan Windows 10 bu bakımdan da bir çok kişi tarafından geçilmiştir diye umuyorum.

Kaynak : Windows 10 is Now Running on Over 110 Million Devices - Microsoft
 
Bu olayın bencesi. Beğenmediğim arayüzler, simgeler, yani anlayacağınız kişisel tercihler. Microsoft bu tercihleri seçme hakkını kullanıcıya bıraksaydı o zaman Windows 10 gerçekten kusursuzdu. Fakat sadece görünüşünü beğenmediğim için Windows 10'a geçmeyi düşünmüyorum. Sonsuza kadar 8.1. :sentinel:
 
Bana sorarsan Windows 10 rezalet. Bu kadar sayıya ulaşması gerçekten şaşırtıcı.
Bana görede aynı durum. Windows 10'un kendi Fotoğraf, Video, Posta vb. uygulamalarını açarken hata veriyor, Mağaza ise açıldığı anda kapanıyor. Bu Windows 10'un çıkardığı birsürü sorunu düzeltmek için iki ay içerisinde dört kez bilgisayara format attım. Bana o halde neden Windows 7'ye geri dönmüyorsun diyecek olursanızda şunu söyliyeyim Windows 7'ye göre 3 kat daha hızlı açılıyor ve 2 kat daha iyi performans veriyor . :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı