Chrome'daki Eklentileri Silerek Virüslerden Kurtulabileceğini Sanan Eleman

Bizim sitedeki küçük bir çocuk bana ''abi bana hangi virüs programını önerirsin'' diye sormuş, ben de ona; niye, virüs PC'ne girse ne yapar? diye sorduğumda verdiği cevap: ''Abi bu virüs karıncalara benziyormuş, PC'ye girdiğinde bütün donanımı kemiriyor muş...'' :D
Böyle konular gördükçe o çocuğun neden öyle dediğini daha iyi anlıyorum.
 
Aynen @Silinen üye. İşin daha da kötü tarafı; bakkallar insanlara bildikleri bilgileri de aktarmıyorlar, sanki biraz bilgi verseler mesleklerini ellerinden alacaklarmış gibi.
Düşün ki adam normal bir memur ya da çalışan, bu tür insanların elektronik eşyalarla pek işi olmaz, haliyle de anlamaz.
Örneğin PC'yi yalnızca internette girmelik veya özellikle okul ödevleri için alan insanlar var, PC'si bozulunca tamir etmesi için bakkal amcaya götürür, bakkal amca buna bi format atar, PC sahibi bakkala sorar: ''Acaba nasıl yapsak da PC'miz bi daha bozulmasın ya da bu kadar çabuk bozulmasın?''
Sanıyor musunuz ki bakkal bu vatandaşa bildiğini aktarsın? Asla aktarmaz.
 
Yanlış hatırlamıyorsam 9.sınıfta sağlık dersinde hava ile bulaşan virüsler konusunu işlerken arkadaşım ile hocam arasındaki dialoğu yazıyorum.

-Hocam.
-Efendim oğlum?
-Hocam bilgisayarlara da virüsler fanlarlamı bulaşıyor?
-Hayır, fanlarla bulaşmıyor ama sana nerenden nasıl ne bulaşmış anlayamadım. :D
Karnım ağrıyana kadar güldüğüm nadir anlardan biridir. :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı