Dell Inspiron N5110 Hoparlörden Ses Alamama Sorunu

Geç cevapladığım için kusuruma bakmayın. Hocam bu gün içini açıp temizlemek istiyorum. Bana ne lazım temizlemek için ve nereleri, nasıl temizlemem gerekiyor ?

Not: Komple temizlik ve bakım yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Öncelikle mıknatısı sağlam, boy boy ve sapı uzun tornavida seti olsun. Pro's Kit tornavidaları sevdim. Malzeme olarak olması gerektiğinden sağlamlar ve mıknatısları vidaları gayet güzel tutuyor. Onun dışında yanında birkaç adet vida toplamak için kase bulunsun. Aksi takdir vidaları düşürüp kaybetme şansın var. Komple temizlik için Dell cihazlarda genellikle Klavye sökmeden temizlik yapmak mümkün. Ama ben anakartın diğer tarafına da bakacağım derseniz klavyeyi kaldırmak için etrafındaki çentikleri bir cımbız ile kaldırabilirsin.

Cihazın içini açarken sökebildiğin tüm ek donanımları sök. (Bunlar HDD olur, RAM'ler olur, WiFi antenlerini karttan ayırmak olur.) Açtıktan sonra dikkatli davrandığın sürece istediğin kadar hızlı işlem yapabilirsin. Ama ben tornavidayı ara sıra kaçırırım vs. dersen normalin biraz daha ağırından alarak işlem yapmanı tavsiye ederim.

Başka ek bir bilgi daha olacağını sanmıyorum, veya hatırlamıyorum şuan için.
 
Merhaba klavyeyi sökerken dikkatli olmanızı öneririm. Altındaki bağlantı kablosu çok ince ve kolayca zarar görebilecek türden. Eğer sökme konusunda sıkıntılar yaşıyor iseniz Youtube da bilgisayarınızın modelini yazarak nasıl söküldüğünü izlerseniz işin çok daha kolay olacaktır. Tecrübeyle sabittir :)

Yazmayı unutmuşum sökmüşken @SypeR arkadaşımızın da dediği gibi komple temizlik yapmanız yararınıza olacaktır. İşlemci soğutucunuzu da mutlaka temizleyiniz, termal macunu yenileyebilirsiniz.
 
Hocam ikinizde sağ olun. Ama benim asıl merak ettiğim içindeki parçaların hangisini iyi temizlemem, hangisine hiç dokunmamam gerekiyor vede neyle temizlemem gerekiyor ? Bezle mi, elektrik süpürgesiyle mi yada başka bir şeyle mi ? Bir de işlemci macunu ve işlemci macununu sürmeye yarayan kaşık bende mevcut değil. Bunları bilgisayar bakım & onarım yapan bir yerden temin edebilir miyim ?
 
Kirli olan parçaların hepsi:) mesela işlemci soğutucu fanı var onu kulak çubuğuyla güzelce temizleyebilirsiniz. Dar alanlar için kulak çubuğu birebirdir. Fanın kasadan sıcak havayı dışarı üflediği kısımda da bazen toz birikebiliyor oraya da bakarsanız iyi olur.

Termal macun değişimi için kendinize pek güvenmiyorsunuz sanırım dikkatli olmanızda fayda var. Yine de yapmak isterseniz termal macunu ufak bir damla damlatıp kredi kartı vb gibi bir şey ile güzelce ince bir tabaka halinde yayabilirsiniz.
 
Hocam sağ olun. Bilgisayarı açtım, içini temizledim. Fanı elektrik süpürgesi ve kağıt peçete ile temizledim. İşlemci ve ekran kartı macununu peçete ile silip parmağımla yeni macun sürdüm. Kasayı açıp kapatırken bir iki tırnak kırıldı. Ama acemiliğimden kaynaklı, olacak o kadar. Temizledim ama oyuna(L.A Noire) girince çok ısınıyor ve bir müddet sonra kasıyor. Temizlemeden önce de kasıyordu ama kısa sürede kasmaya başlıyordu. Şimdi sanki hiç temizlememiş gibi ısınıyor oyuna girince. Ben bir yerde yanlış mı yapıyorum ?


Not: Bu arada hoparlör kablolarının geçtiği yerleri de kağıt peçete ile sildim. Şimdi iki hoparlörde sorunsuz çalışıyor.
 
Ben de bir tırnak kırmıştım :) Termal pedler bazen yerinden oynayabiliyor belki o yüzden ısınıyor olabilir. Ben kendim temizlikten sonra arka vidaları ve klavyeyi yerine oturtmadan bir bakmıştım sıcaklıklar normal olunca kasayı iyice kapatmıştım. Size söylemeyi unutmuşum :(
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı