GTX 980x2 Sistem Reset Sorunu

ssekizz

Hectopat
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart: Asus Rampage V Extreme İntel X99 2011 V3
İşlemci: Core i7 5960x Soket 2011 v3
Ekran K: Asus Gtx980X2 Rog Posedion Plat
Ram: Corsair 16 Gb Vengeance Ddr4 2400 Mhz
Disk: Corsair 240 Gb Force Gs Ssd
Samsung 500Gb 850 Evo Ssd
Güç: Corsair Ax 1200i
Monitör: Asus Pg278Q Rog Swift
İşletim: Win 8.1 Pro 64 bit

Merhabalar;

Nvidia'nın son gelen güncellemesinden sonra makina sürekli oyuna girerken ya da girdikten sonra reset atmaya başladı... Sandım eski driverları denedim, ama sonuç alamadım. İşletim sistemini değiştirdim(Win 7,Win8 ve Win10) sonuç yine değişmedi. Steam üzerinden Gta5 veya diğer oyunlarıma girince sonuç değişmiyor. Yazılımsal bir sorun olmadığını düşünerekten parçalar üzerinde değişiklikler yaparak denedim.
İlk etapta ssd'den başladım. Farklı ssd'lere işletim sistemi kurup denedim sonuç değişmedi. Kendi ekran kartlarımı çıkarıp Amd bir ekran kartı denedim. Ram'leri komple çıkarıp başka ddr4 ram taktım ama sonuç hep aynı.
Mesela youtube üzerinden video seyrediyorum hiç bir sıkıntı olmuyor fakat Steam üzerinden video açıyorum yarısına geldiğinde makina resetliyor. Bios sürümüm son versiyon onu da resetledim ama değişen bir şey olmadı... Steam'in uyumluluk olayına baktım normal olması gerektiğini düşündüğüm gibi... Anakartın ya da işlemcinin bozulma ihtimali zayıf gelse de olasılık tabi. Bu akşam steam harici cd'den bir oyun yüklemesi yapıp deneyeceğim. Sorun steamlemi yoksa makinayla mı sorusunun cevabına yaklaşıcağımı düşünüyorum. Bu arada sizlerin değerli fikirlerinize ihtiyacım olacak. Bir haftadır uğraşıyorum yapmadığım çok az şeyler kalmıştır belki. Kafayı yedim... Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı