8.Sınıfların Anasını Ağlatan Eğitim Sistemi

İlk sinav o kadar zorlamiyor. Asil onemli 2. sinav bence. Konular asiri artiyor 2. sinavda.

Not: TEOG'un ilk kurbanlarindanim, ayrica din sorularinin neredeyse hepsi Turkce sorusu.
 
Beni İngilizce ve ortalamalarım bitirdi ( ilk sınavda 16 yanlışın 9' u ingilizce ikinci sınav 22 yanlış 14' ü ingilizce )

Teog' a gireceklere tavsiyeler :


6. ve 7. sınıfta hiç çalışmıyordum " aman be önemli olan Teog " diyordum. 8.sınıfa geçince anladım olayı. Kesinlikle sınavlardan yüksek almalısınız 8.sınıfta ortalamam 91' di 7.sınıfta 68 ve 6.sınıfta 74. Normalde puanım 430-445 falan olacaktı ama 416 oldu. Şöyle bir olay da var İnkılap, İngilizce ve Din derslerinin kat sayısı 2 diğerlerinin 4.Örneğin 2 İngilizce doğrusu 1 matematik doğrusuna eşit. Kesinlikle kitap okuyun ve dikkatli okuyun soruları.Ben ilk sınavda Matematik'ten5 yanlış yaptım hepsi en kolay konulardandı ve bildiğim konulardı dikkatsizlikten oldu,ilk sınavda çok az yanlış yapmaya çalışın çünkü 2. sınavda daha çok konu var ve zor, ilk sınavda çok yanlış yaparsanız telafisi zor olur. Verebileceğim tavsiye olarak Youtube'den Tonguç Akademi' den konu anlatımı izleyin.
 
Arkadaşlar ben SBS zamanında kalmayım. 6'da çalıştım sadece. 7 ve 8'de son bir ay sağlam çalıştım. Diğer günler ya 1 saat çalıştım çalışmadım. SBS ortalamam 489. TEOG'dan kaliteli bir sistem değildi.
 
İlk sınavda işi koparmanız yeterli olabilir. Az konu ve ortalama düzeltme kaygısı olmadan girmek bir avantaj. İkinci sınavda ise çok konu ve ortalama düzeltme kaygısı yaşayabilirsiniz. Kısacası ilk sınavda işi bitirirseniz diğer sınavda daha rahat olursunuz.
 
Matematik'de bazı aşırı basit konuların çıkarılması bile yeter sizin 2-3 yanlış çıkarmanız için.. Önceki senelere aldanmayın çünkü bu sene büyük ihtimal önceki senelere göre daha zor olucak. Not ortalamasına gelince o hocaların insanlığına bağlı yazılı notunu değiştirimezler ancak sözlüden yükseltebilirler.
 
Ben de geçen sene girdim. Hiçte sandığınız kadar zor değil. Eğer günde 1-2 saat güzelce çalışırsanız hocaların yaptığı sınavlardan bile kolay.

İlk sinav o kadar zorlamiyor. Asil onemli 2. sinav bence. Konular asiri artiyor 2. sinavda.
2. sınav daha kolay geldi bana. 1. dönemden fazla soru gelmiyor. Genellikle 2. dönemin soruları çıkıyor. Ben 1. dönem matematikten 7 yanlış 2. dönem 2 yanlış yapmıştım :D
 
Ben de geçen sene girdim. Hiçte sandığınız kadar zor değil. Eğer günde 1-2 saat güzelce çalışırsanız hocaların yaptığı sınavlardan bile kolay.


2. sınav daha kolay geldi bana. 1. dönemden fazla soru gelmiyor. Genellikle 2. dönemin soruları çıkıyor. Ben 1. dönem matematikten 7 yanlış 2. dönem 2 yanlış yapmıştım :D
Demek değişmiş... 2 senedir girmiyorum TEOG'a. Unutmuşum biraz :)
 
TEOG denen sınav aşırı derece kolay bir sistem. 3 sene SBS'ye giren son kurbanlardanım. Son 1 ay sadece günde 2 bilemediniz 3 deneme çözüp konuları ezberledim. SBS ortalamam 485 olarak geldi hemde okulda not ortalamasında 3. sırada olmam ve 1. ile aramda 6 puan olmasına rağmen. 1. kız benim geldiğim okula 12 ek puan almasına rağmen benim gittiğim okula zotla geldi(bu arada ortalamam 5 puan düştü okuldan sebep). Sadece üslü sayılardan konu oluyor ilk TEOG'da. İkincisinde ise konular tam bitmediğinden yine yarım yamalak giriliyor. 500 tam puan alan ne Galatasaray Lisesi'ne ne de AFL'ye girebiliyor. Ağlayacaksak biz SBS'liler ağlayalım bence. 3 yıl boyunca sokağa bile çıkmamız yasakken şimdi ellerini sallayıp sınava giriyorlar. Zaten '98 doğumlular olarak kobay faresine çevirildik. Şimdi yine sistem değişti ve ben üniversiteye hazırlanıyorum. Ya şu dönemlerde ağlayacak kişi varsa o benimdir ve benle beraber bu yolda gidenlerdir. Lütfen ergen triplerine girip TEOG çok zor gibi mızmızlanmayın. Gidin 2.2 gibi işlemleri cevaplayıp 500 alın.
 
Bu arada 8. sınıflara söylüyorum bu sene çok çalışırsam seneye rahat edicem diye düşünmeyin. 9. sınıfta daha çok çalışmanız gerekecek. Ayrıca konular ortaokuldakinden daha ağır. O yüzden şimdiden seneye rahat edicem diye heveslenmeyin. Şahsen ben hayal kırıklığına uğradım :(
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı