MSI GE72 vs GS70?

Mert Can Demirci

Hectopat
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. 1-2 gün içinde msi marka laptop almayı düşünüyorum, yardımınıza ihtiyacım var.
MSI GE72 APACHE CORE İ7 5700HQ 2.7GHZ-16GB-1TB-17.3''-GTX950M 2GB-W8.1 ve MSI GS70 STEALTH CORE İ7 4710HQ 2.5GHZ-16GB-2x128SSD+1TB-17.3''-2GB-W8.1 bu iki laptop arasında kaldım. GS70 modeli güzel ama ince olması beni korkutuyor, aşırı ısınma olabilir. Artısı ssd olması... Ge72 modelinde ise dual fan var, intel 5. nesil i7 işlemci var. Bu çok nadir bulunan bir işlemci, diğerine göre biraz daha ağır ama bu benim için problem değil. Kısacası çok kararsızım, okulum başladı, bilgi. müh. öğrencisiyim ve biraz da geleceğe yönelik bir laptop almak istiyorum. Ekran olarak 17,3 olması lazım. Başka laptop tavsiyelerinizi, 2 laptop arasında neden diğerini tercih etmek isteyeceğimi belirtirseniz çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum ve forum yönetici @Recep Baltaş 'tan da tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar para verip 860-950m almak istiyormusun gerçekten? Parana yazık tavsiyem Monser bakabilirsin aynı fiyata 970M hatta 980M bulabilirsin.
 
Tam tersi GS60/70 GE serisine göre daha az ısınıyor. Bunu Technopat'ın bu bilgisayarları incelediği videolardan görebilirsiniz. Ben olsam, ki ben de GS60 almayı düşünüyorum, GS serisi laptoplara odaklanırdım. Çok daha ince, ayrıca kasanın tamamı metal. Ancak siz eski nesil grafik işlemcili (860M) modelinin linkini vermişsiniz. Zor bir karar olduğunu biliyorum ancak 970M'e sahip modeli 6800 TL civarında. Bence bu daha iyi bir seçim olur ne kadar pahalı olsa da.
 
Monster' ın sitesinden size en uygun seçeneği bulabilirsiniz. İlla MSI olsun diyorsanız ikiside kaliteli cihazlar seçim size ait :)
 
İnceliyorum hocam ama aklıma şu takılıyor, şimdi iyi hoşta 2 yıl sonra o slim kasa laptop ısınma sorunu yapmıcak mı? Beni tereddute sokan bu. Diğeri bildiğimiz kalın kasa ve ekstradan dual fan olması ileriye dönük bir cihazmış gibi düşündürüyor beni ama ekran kartı gtx950m. Bu beni biraz tereddüte düşürüyor açıkcası. Ekran kartı hakkında da bilgi eksikliğim var yani, klasik eskiden olduğu gibi seninkisi 2 gb benimkisi 4gb gibi düşünmek istemiyorum ama bu ekran kartı ileriye dönük mü onu merak ediyorum.

Monster' ın sitesinden size en uygun seçeneği bulabilirsiniz. İlla MSI olsun diyorsanız ikiside kaliteli cihazlar seçim size ait :)
Çok sağolun ilgilendiğiniz için gelen yorumları değerlendiriyorum ama çok zor bir seçim.
 
Eğer laptopunuzun bakımlarını yaparsanız ısınma sorunu olmaz. Tabi her zaman güncel sürücüleri kullanmakda önemli.
 
MSI GS60 ve GS70'den her ikisinde de zaten çift fan bulunmakta. Kasanın ve içindeki bileşenlerinin anakarttaki düzeni beni çok şaşırtmıştı. Hangi laptopu alırsanız alın illa ki zamanla fanlarda tozlanma olacaktır zaten uzun vadede içini temizleyebilirsiniz açıp. Grafik işlemci için de gerçekten 970M'in performansı çok iyi. Bunun için göz önünde bulundurmanız gerek.
 
Gs60 2pl kullanıcısıyım. Öncelikle Gs serileri 2 fanlı. Gpu ve cpu için ayrı ayrı. Gt serisinde çift fan yokken gs serisinde vardı. Bakmış olduğun Ge 72 özelliklerine göre pahalı, ben bu bilgisayarı kullanıyorum: MSI GS60 GHOST CORE İ7 4710HQ 2.5GHZ-8GB-128SSD+1TB-15.6''-2GB-W8.1 ile hemen hemen aynı performansı verecek. Biraz bilgisayarımdan bahsedeyim. İnternette gezinirken video izlerken işlemci sıcaklığı 39-42 derece arasında. War thuder'da tüm ne varsa açtığım ayarlarda uçak savaşlarında net 60, kara savaşlarında 25-30 fps alıyor ve bilgisayar ısınmıyor saatlerce oynamama rağmen. Fanlar çok güçlü, sesi rahatsız ediyor. 4000 rpm döndüğünde sanki vantilatör dönüyormuş gibi hissettiriyor.
Total War oynarken gpu da 70 dereceyi görüyorum en fazla. Paylaştığım resimlerde geçen süreye bak istersen. bilgisayar kendini hemen soğutuyor. Touchpad tarafları her zaman soğuk. Bilgisayarın klavyesi dünyada bulacağın en iyi mekanik olmayan klavye. Ses kalitesi güzel. Bildiğim kadarıyla metali aliminyum magnezyum alaşımı. Yani size GS70'i şiddetle tavsiye ediyorum. Monsterlara bakmayın bence kasaları çok çirkin ve kaba. Kıyas yapılırsa Msi'ler daha ekonomik. İşletim sistemi + fare+ sırt çantası+ el taşıma çantası+ steelseries klavyeye sahip. Aşağıdaki resimlerde saate bakarsan anlarsın 4 dakikada 66 dan 45 e düşmüş.
 

Dosya Ekleri

  • afafa.png
    afafa.png
    356,7 KB · Görüntüleme: 420
  • fg.png
    fg.png
    345,5 KB · Görüntüleme: 278
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı