FX 6300 O.C Sonrası Stabilite Testinde Frekans Düşürmesi

Katılım
15 Eylül 2014
Mesajlar
5.235
Makaleler
7
Çözümler
1
Yer
Gotham City / U.S
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
Bugün R9 285 aldım, monitör çözünürlüğü 1280x1024 olduğu için işlemcimin darboğaz yapacağını düşündüm işlemciye OC yaptım ve 4.3 GHz'e kadar OC ettim. Voltajı 1,440 yaptım C6, SVM, APM, Cool'n Quiet, Turbo Core'yi kapattım. AIDA64 ile test ederken işlemci arada bir frekansını düşürüyor, Prime95 ile 10 dakikalık test sonrası hata vermedi. Acaba bu frekansı neden düşürüyor voltaj mı yetersiz? ETS2 oynadığımda GPU kullanımı %90'nın üzerine çıktı ama arada bir bir saniye civarı bir takılma olup düzeliyor bu işlemcinin frekans düşürmesinden mi kaynaklanıyor? @BilgisayarKurdu özellikle yardımlarını bekliyorum. Bilgisayarımın donanımları imzamda yazılı. Bu arada Cool'n Quiet'i açsam zararı olur mu? İşlemci boştayken bile 4,3 GHz'de çalışıyor?
 
Son düzenleme:
Recep ve Ali beyler bir test yapmıştı anakart revizyonlarıyla ilgili. Bazı bileşenlerden dolayı uzun süre işlemci O.C. ile çalıştırıldığında frekansını düşürüyordu. Belki anakartınızdan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Isınma sorunu da olablir. Bir de o görev yöneticisinde ki 4.3 değerinden bahsediyorsanız o sadece görüntu aslında hep 4.3 te çalışmıyor. İyi forumlar.
 
Anakartım 990 chipset yani bundan kaynaklanacağını sanmıyorum. Voltajı biraz daha arttırdım bir kaç modu daha kapattım bu seferde sürekli 4,3 GHz'de çalışıyor ve fan sesi rahatsız ediyor.

4,3 GHz'de işlemci 79 dereceye kadar ulaştı bende frekansı 4,1 GHz yaptım voltajıda düşürdüm sıcaklıklar 50 dereceyi geçmedi. Galiba soğutucu yetmiyor veya yanlış yaptığım bir şey var. İlk resimdeki yerlerden sadece CPU Vcore ve NB core'ye voltaj verdim diğerlerini ellemedim, 2. resimde ise C1E, SVM, Core C6 State, CPU Performance Boost ve APM modlarını kapattım, Cool'n Quiet, CPU Unlock ve HPC modlarını açtım. Cool'n Quiet'i açmayınca işlemci sürekli yüksek frekansta çalışıyor ve fan sesi rahatsız ediyor. Galiba benim işlemcim takoz yada soğutma sistemi yetmiyor. Bu arada Cool'n Quiet açık olmasına rağmen işlemcim sürekli 4,1 GHz'de çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum @BilgisayarKurdu.
BIOS 1..jpg
BIOS 2..jpg
 
Büyük ihtimal soğutucu yetmiyor. Ben 4.6 Ghz'de stabil kullanıyorum. 58 dereceyi geçmedi sıcaklık. Soğutucum imzada yazıyor. En az 3 ısı borulu modelleri tercih etmeni öneririm.
 
Eğer Intel tabanlı bir sisteme geçeceksen iyi bir işlemci almalısın yoksa verdiğin paraya değmez. Hem nasıl bir oyun oynuyorsun? Gerçekten merak ettim, 2K, 4K oynuyorsan anlarım. Ama 1080p'de bu işlemcinin altından kalkamaması mümkün değil.
 
1080P değil hocam 1280X1024 çözünürlük. Oynadığım oyun Armored Warfare. AMD işlemciler tek çekirdek performansında gerçekten berbatlar. DX 12'li oyunlar çıkarsa bir nebze düzelir bu.
 
Çözünürlüğün çok düşük nasıl yetmiyor anlamadım. Ayrıca oynadığın oyun öyle süper bir oyun değil gereksinimleri çok düşük. Nasıl oldu da bu kanıya vardın çok merak ettim. Kasıyor mu? Fps mi düşük? Zaten oyun daha beta aşamasında, sıkıntı çıkarması çok normal.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı