Dünyanın en büyük solar enerji santrali

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Dünyanın en büyük solar enerji santrali Kaliforniyadaki Mojave çölünde yer alan Mojave enerji santralidir. Aynı zamanda bu santral Dünyada kurulmuş ilk solar enerji santralidir. Santralin enerji üretim kapasitesi 392 megawatt'tır. Santral 140 bin eve enerji sağlamaktadır. Bu enerji santralleri termik santrallerinin aksine yılda 400 bin ton karbon salınımını da engellemektedir.

EPx7hsS.jpg


Kaynak: Tasty Tech Eye Candy Of The Week (Sept 27) : Discovery News
 
Ben ağır FPS'ciydim o zamanlar (Q2DM1 2 7 vb...) ama o konuda RPG'lerde, stratejilerde dinginlik hakim evet. Luck 9 olmadan oynanmaz hiçbir Fallout oyunu, aynen gerçek hayat gibi.
 
Başbakan olursam eğer daha büyüğünü kurduracağım. Söz veriyorum! Cidden örnek olsun dünyaya.

Sana oy vermem için bana daha gelişmişini yapmak için araştırma tesisi yapma sözü vermen lazım ;) Daha büyüğü marifet değil bence :)
 
Dünyanın bir günü diğer günü gibi değil, temizlik ve bakımı düşün - tabiki tüketimi arttıkça dengelemelesi artar ve uygun fiyatlı hale gelir ama Dünya üzerindeki çöller kimlere ait? Gobi çölünde durum nasıl? Sahra'ya bakalım bir de... bu yüzden.

Güneş enerjisi çeşitlerinden biri bu.

Güneşi sarmalasak nasıl enerji alırız ve yıldız sistemimizde nasıl hayat biter... biraz daha hayal gücünü canlandırıcı kitaplar, hikayelerle beslemeni isterim, sonuçlara bağlı olarak; yakışır.
 
Sebebi çoktur :)


- Bu teknolojinin henüz yeterince tanınmaması

- Gerekli mühendislerin mevcud olmaması

- Mâliyet sıkıntıları

- En mühimi de bu tür işlerin arkasında duracak sağlam bir siyâsî otorite noksanlığı


Vermiş olduğunuz cevapların hepsine katılmakla birlikte şunu da eklemek isterim ki diğer enerji kaynaklarının önünün kesilmemesi istendiği için bu tarz alternatif enerji kaynaklarını yeterince tanıtmıyorlar. Sağlam siyasi otorite noksanlığının nedenini de çıkar çatışmaları olarak adlandırabiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı