Sony Xperia Z2 Telefonu Koruma

hexadecimal

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2015
Mesajlar
12
Merhaba. Dün Sony Xperia Z2 telefonumu aldım. Telefonu çok aktif kullanan biri olmamın yanı sıra, kendim de bayağı aktif biriyim :) Artı sürekli bisiklet kullanıyorum. Bu canavarı tam olarak darbelerden, düşmelerden en sağlıklı nasıl koruyabilirim ? Lütfen özellikle tecrübe sahipleri yazsınlar. Ben şuanda ekrana 10 TL değerinde normal bir cam taktırdım sizce bu yeterli midir yoksa 50 TL değerinde olan Buff marka jelatin mi almak gerekiyor ? Kılıf olarak ise şu anlık silikon düşünüyorum ama tecrübelerinize ciddi anlamda ihtiyacım var. Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben daha eski olan Xperia sp'yi 3 yıldır kullanıyorum hiçbir koruyucu jelatin, kapak kullanmadım hatta jiletle ekranını çizmeye çalıştım çizilmedi. Koruyucu film alırsan aldığın film çizilir, Güzelim ekranı çizik kullanırsın. Kılıf alabilirsin düşerse ekran patlayabilir çünkü, yada yanları çizilebilir.
 
Bende Xperia Z2 kullanıcısıyım. Arkalı önlü dereceli bir ekran koruyucu yaptırmanız daha iyi olur. Bumper kılıf kullandım ve önermiyorum. Çünkü telefonun yan çerçevesini çiziyor. Şu an üzerinde koruma yok ve bir kaç kez düşürdüm. Küçük bir çizik dışında hiçbir şey yok. Eğer bulabilirseniz Tech 21 silikon kılıf almanızı tavsiye ediyorum.
 
Ekranına cam arkasına da jelatin taktırman gerek. Çizilebiliyor. Onun dışında en dayanıklı telefonlardan. Kasa Z3 ve sonrakilere göre biraz daha kalın olduğundan taş gibi telefon. Şahsen ben piyasada kılıf bulamadım. Var olanlar baya dandik. Bulursan buraya yaz lütfen.
 
@TalhaMSI Benim kullanım tarzımda o kadar dayanabileceğini sanmıyorum.
@LTNeron Hocam dereceli ekran koruyucusu demişsiniz onu tam anlayamadım ? Tech 21 silikon kılıf sitesinde 34.99 Dolar sizce bu paraya değer mi alternatifler mümkün mü ? Birde kapaklı kılıf ve silikon arasında kalmış bulunmaktayım görsel çok önemli değil benim için.
@Marshmallow Şu anda ekranda 10 TL değerinde bir cam mevcut umarım bu yeterlidir. Eğer bulursam yazarım.
 
@ernesto22 Evet yorumlarda okudum bayağı dayanıksız. Geçmiş olsun size de.

Ben bisiklet için kol kılıfı almayı düşünüyorum. Normal kullanım içinde galiba SCR10 kılıf alacağım. Aliexpress de daha ucuza orjinal olarak alanlar var başka forumlarda sağlam link bulursam atarım.
 
Piyasada 10-15 TL civarında satılan camlardan bir şey beklemeyin. Gerçekten düzgün bir koruma istiyorsanız Buff alın. Hem koruma hem de ekrana dokuş hissiyatı açısından oldukça fark var. En iyi silikon kılıflar darbe emer. Silikon kılıf tercih etmeniz güvenlik açısından yararınıza olacaktır. (Tabi en ince olanlarından almayın.)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı