MSI Gaming 970 anakart alev aldı

Ata Özbatur

Kilopat
Katılım
15 Şubat 2015
Mesajlar
409
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Msi Gaming 970 anakartımın önce USB portları sonra power sw, reset sw bölümü çalışmadı. Sonra bi anda kasadan dumanlar çıkmaya başladı ve anakart yandı. Anakartın üstündeki soğutma bloklarından yağ gibi bir sıvı akmıştı ve arka taraf oksitlenmişti. Vatan'dan garantisi devam ediyor servise vereceğim. Acaba işlemciye bir şey olmuş mudur? Değiştirme yaparlarsa hediye çeki alma imkanım var mı? PSU Xigmatek Vector 750w 80+ oda vatan'dan ve garantisi devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz sorunlar önceden baş göstermeye başladığı andan itibaren servise göndermen gerekirdi anakartı. Mosfet soğutmadan sıvı akacak kadar yanmışsa bir anakart, bütün bileşenlere bile zarar gelmiş olabilir. Ayrıca bu tarz arızalanan bir ürünü servis garanti dışı bile bırakabilir. "Bunu yüksek voltaj bu duruma getirmiş" diyebilirler. Diğer bileşenlerini farklı sistemlerde kontrol et.
 
Overclock falan yapilmadi. Ayrica oksitlenmenin yuksek voltajla olmayacagini ilk okul terk bile bilir bence. Guc kaynagi sikinti yaratiysa Xigametec'le Turkiye'de iletisime gececegim bir yer var midir?
 
Oksitlenme yüksek voltajdan olmamış olabilir (ki ben yüksek voltajdan oldu demedim) ama mosfet soğutmanın altından sıvı akıyor demişsiniz. Onun şerbet olduğunu sanmıyorum ben. Bir şeyler erimiş veya yanmış ki oradan o sıvı akıyor diye düşünüyor insan. Vatan'da bu şekilde düşünebilir. Size tavsiyem servise verirken başınızdan geçenleri A4 kağıda bilgisayar çıktısı ile yazmanız. Okunur olsun ve mümkün olduğunca imla kurallarına özen gösterin. Gerekirse biz yazarız ve siz çıktısını alırsınız. Yoksa size yeni ürün satmak için tek ayak üstünde 40 takla atarlar.

Xigmatek ile görüşme işini nasıl yaparsınız bilmiyorum ama ürün garantide sorun çıkartmaz ve PSU'da arızalı değilse gerek olmayacaktır. Siz dediğim gibi ürünü başınıza gelenler ile dolu bir A4 kağıdı ile garantiye gönderin.
 
Zaten ben size demedim onu. Yanlis anlasilma icin ozur dilerim. Sozde servis olarak orada adamlar bile anlar demek istemistim. Anakartin onceden sivi akittigini ve oksitlendigini mi yazmam gerek acaba? Bana bir ornek cikarir misiniz? Yanlis bir sey yazip pot kirip garanti disi olmasini istemem, tesekkurler.
 
Şu şekilde bir şey yazıp gönderebilirsiniz:
"GTA 5 oynarken birden bire anakarttan dumanlar çıkmaya başladı. Kasanın hemen fişini çektim ve anakartın mosfet soğutucusundan sıvıların aktığını gördüm. Yüksek voltaj kaynaklı bir sorun olmadığına eminim. Kullandığım PSU Xigmatek Vector 750W +80 ve diğer sistemimde sorunsuz çalışıyor. Ayrıca güç dalgalanmalarına karşı kullandığım Tunçmatik Digitech Pro 1000V var. Binadan gelen voltaj 210-230 volt arası. PSU ve UPS sağlam ve diğer sistemde sağlıklı şekilde çalışmakta. Anakartımın yaşattığı bu ani sorunu çözmeniz dileği ile"
Gibi olabilir mesela. Adamlara öyle şeyler söyle ki sorunun anakarttan olduğuna ve senin bilinçli kullanıcı olduğuna inansınlar.
 
PSU'nun saglam oldugunu nasil anliyabilirim? Elimde baska bir sistem mecvut degil. Xigametec'in dagiticisiyla telefonla gorustum. Eger sorun PSU ise vatan bize yollasin sorunlu parcalarin ucretini karsilariz dediler.
 
PSU'nun sorunlu olup olmadığını farklı bir sisteme takıp anlayabilirsin dostum. Başka türlü anlaşılmaz. PSU'dan koku falan geliyor mu?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı