RT 3070 Chipsetli USB Wifi El Capitan Desteği

burak ayvazlar

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
41
Makaleler
1
Yer
Eskisehir, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar RT3070 chipsetli USB Wifinizi El Capitan'da çalıştırabildiniz mi? Gezmediğim yer kalmadı. (İnsanely, hackintoshx, tonymacx86, hackintosh.zone) falan bir türlü yapamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
@montezuma Kardeşim , Mountion Lion sürümünden beri konun sahibi Burak beyle hackintosh üzerine uğraşmaktayız. El capitan sürümüne dek bu usb wifi sorunsuz kullanabiliyorduk. Uzun bir süre birçok sitedeki konuları gezdik. Deneyimledik uyguladık. 3070 kext denedik bearextender 5.4 kurduk çalıştıramadık. Pasifist kullanarak bir kurulum yaptık yine çalışmadı. El capitan güvenlik önlemleri olarak 'Csr Status' hepsini Disabled yaptık ama yinede usb wifi çalıştıramadık. Kext sorunumu Utility sorunumu olduğunun farkına varamadık. Sitede takip ettiğimiz konulardan anlaşıldığı üzere bu konuda ustalaşmış birisin, yardımcı olursan seviniriz.
 
Wifi Bearextender'ın sadece arayüz uygulamasını kullanıyorum. Çünkü; USB Wifi'm Ralink RT3070 cipsetine sahip. Mediatek resmi sitesinden böyle bir uygulama edinemiyorum. Özetle ben bu çipseti (rt3070) El Capitan'da nasıl kullabilirim? Daha önceki Utility'ler açılıyordu ama sistem değiştiği için artık çalışmıyor. @montezuma
 
Kext EL Capitan için güncellememişse tanıtmak zor. Ancak şu yöntemi bir ihtimal deneyebilirsin:
Bu bağlantıdaki pkg dosyasını Pacifist ile sök.
RT8070/ RT3070/ RT3370/ RT3572/ RT5370/ RT5372/ RT5572 USB USB
Söktüğün zaman 3 klasör göreceksin. Bunlar:
Extensions ( Extensions içinden "Mavericks" olan dosya içindeki kex'i Kext Wizard ile kur)
PreferencePanes ( Bunun içindeki "D-LinkWirelessUtility.prefPane" dosyasını /Library/PreferencePanes içine kopyala )
StartupItems ( Bunun içindeki "D-LinkUtility" klasörünü /Library/StartupItems içine kopyala.
Ve Kext Wizard ile Rebuild Cache yaptıktan sonra yeniden başlat.
 
@montezuma Vermiş olduğunuz bağlantıdan Linux dosyası iniyor, o yüzden bahsettiğin dosyaları ne görebiliyor, ne de sökebiliyorum. Alternatif olarak Mac için olan pkg'yi indirdiğimde de bahsi geçen dosyaları göremiyorum. Tecrübeyle sabitlediniz mi bizzat, yoksa alıntı mı yaptınız?? Çünkü bir yerlerde sorun var gibi..
 
20151125_134222.jpg @montezuma Teşekkürler öncelikle dosya için. Tüm işlemleri harfiyen yaptım yeniden başlattım utility'i ayarlardan açtım sonuç malesef olumsuz. Tanımıyor wifi'yi. Resim ekte.
20151125_134222.jpg
 
Bu noktada yapacak bir şey kalmadı sanırım. Sürücünün güncellenmesini bekleyeceksiniz yada uyumlu bir USB adaptör ile değiştireceksiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı