3D program için ekran kartı seçimi

Anladığım kadarıyla belirli programlar veya yazılımlar ile Quadro, Firepro serisi GPU'ları kullanmak mantıklı oluyor öyle ise bizim oyun oynamak için kullandığımız üst seviye GPU'larda böyle işlerin altından kalkabiliyor.
 
Kısmen evet, çünkü programa, render motoruna ve çizim aşamasında veya render aşamasında duyulan ihtiyaca göre değişen kompleks bir konu bu. Bodoslama atlayıp 3D için quadro alın diye vaaz veriyorlar saç baş yoluyorum burada.
 
İray gpu tabanlı değilmiydi neden işlemci için i7 uygun gördünüz yanlış biliyor olabilirim ondan sordum
 
Son düzenleme:
Vray cpu kullanır sanıyordum aksini söyleyende var hangisi doğru? Yoksa bu da mı hibrit çalışıyor
Bahsettiğim gibi genelde endüstriyel tasarımlarla uğraşacağım iray'in bu alandaki sonuçları çok hoşuma gitti ama atladığım bişeyde olabilir sence hangi render programı benim için daha uygun olur alışkanlıklarımı kolay kolay değiştiremeyen biriyim muhtemelen nasıl başlarsam öyle gidecek o yüzden işe başlamadan önce bu konuları netleştirmem gerekiyor bu arada ilgin için sağol kardeşim.
 
Vray ADV , CPU kullanır, final render için kullanırız bunu. Vray RT , real time önizleme içindir final render alamayız bununla ve GPU ile çalışır. Fakat iRay nVidia'nın render motorudur, hibrit bir yapısı vardır. O yüzden i7 + GTX 970 mantıklı bir seçim olabilir.

Ben Vray ile başladım. iRay kullanmadım hiç. Bundan sonra geçersemde doğrudan GPU render'a geçeceğim. Mesela FurryBall veya direk oyun motoru olan Unreal Engine.

Vray sadece CPU kullanır evet , Vray ADV'yi seçerseniz yani..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı