25.000 TL sistem toplama

Fatih ATAŞ

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2015
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler Ali ve Recep Bey.
1.png
2.png

Özellikle YouTube kanalınızı günlük olarak takip ediyorum. Son 3 aydır bütün sistem toplama videolarınızı ve bilgisayar donanım videolarınızın tamamını izledim. Yaklaşık 3 - 4 hafta sonra çok üstün bir sistem toplayacağım. Yaklaşık maliyeti (sadece kasa içeriği) 22.000 - 24.000 TL'dir ve Vatan Bilgisayar'a ön siparişi vererek parçaları ayarladım. Vatan Bilgisayar Ekibi sistemi biz toplarız dediler. Kesinlikle yanlış anlamanızı istemem ama öğrendiğim bilgilerin %50'sini sizden öğrendim.(Geri kalanını ise diğer sitelerden ;) ) Dolayısıyla eğer video olarak da faydası olacak ise sizin toplamanızı ben seve seve kabul ederim. Böylece uzun süredir takip ettiğim ve buluşmayı istediğim insanlarla da buluşmuş olurum. Faydası olacak ise [email protected] adresime geri dönüş yaparsanız sevinirim.
Sistem şu donanımlardan oluşuyor.
Anakart : MSI X99a Godlike Gaming ( veya Asus X99 Rampage V ikisi arasında kaldım. Siz hangisini tavsiye ederseniz? )
Ekran Kartı: Sapphire yapımı Asus R9-295x2 Quad Chanle ( ikili CrossfireX )
Ram: Kingston Hyper X Predetor 8 GB kapasiteli 8 adet Ram. ( Gecikmesi CL12 hızı 2400Mhz)
İşlemci: İntel i-7 5960x
Kasa: Corsair 780T Full Tower
SSD: Kingston 960 GB Hyper X Savage
Soğutma: Cooler Master 240m Sıvı soğutma Sistemi.
Power Supply: Cooler Master 1200w 80plus Platinum Modüler Güç Kaynağı.

Eğer E mail'e yazarsanız telefon numarasını da verebilirim Ali Bey.

Yeni gördüm Ali Bey. Sapphire'ın modellerinde çok hatalar oluyormuş. Recep Bey yazmış.
Ekran Kartı: Asus R9-295X2 Quad Chanle ( İkili CrossfireX ) olarak değiştirdim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeye Everest klavye koymak iyi bir beyin gücü gerektirir. Ayrıca 295X2X2'ye de 1200W yeter mi hiç emin değilim. Hadi yetti elektrik faturası ne olacak? Sistem güzel tek amaç oyun ise monitör 4K olmalı yoksa ki yazık olur. O kart tek başına zaten 4K için.

Burada 1600W önerilmiş.
PSU REQUIREMENTS - RealHardTechX
 
İyi hoş, ama pascal mimarisi, zen mimarisi, intelin yeni gelecek işlemcileri... GDDR5x ya da HBM2 gibi belleklere sahip olan kartlar eminim 10 bin liralık şu aldığın kartlardan daha ucuz, performansı daha iyi olacaktır.
Ayrıyetten bir hatırlatma, kasanın ses yalıtımının maximum şekilde iyi olması gerek, yoksa sadece o iki kart içerde araba çalışıyor hissiyatı verecektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı