Çözüldü MSI Z97A Gaming 9 AC/ACK, Z97A Gaming 7 Hackintosh Uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
SMBIOS dan cihaz kimliği yaratma ile ilgili daha kapsamlı bir rehberin var mı yada bahsedebilir misin? Clover Congfigrator yükledim ve SMBIOS Sekmesinde ne yapacağımla ilgili bir fikrim yok =) Killer E2200 Ethernet kullanıyorum ALXEthernet.kext yükledim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0847.JPG
    IMG_0847.JPG
    366,1 KB · Görüntüleme: 193
İlk olarak internetten Clover confogrator son durum indir. Yukarıda anlattığım gibi smbios sekmesinde magic wand var. Ona tıklayacaksın ve acilan pencerede sistemine uygun bir kimlik sececeksin bu kadar. Program gerekli yerleri kendisi dolduracak.
 
Tekrardan merhabalar =)


OS X El Capitan RAW 10.11.1 Güncel Kurulum İmajı linkinde paylaştığınız RAW uzantılı El Capitan 10.11' i gerekli şekilde USB ye yazdırdım. Sistem kuruldu ve NVDA Web sürücüsünü kurdum. Clover Bootloadı USB içindeki Clover Bölüntüsündeki EFI klasörünü kendi kurduğum EFI bölümüyle değiştirip NVDIVA çalışması için Clover Congfigrator ile confic dosyasından nvda_drv=1 komutu ile aktifleştirdim ve ekran kartım Geforce GTX 970 4G olarak tam hafıza çalışıyor. Sizin önerdiğiniz gibi clover bootloadı yüklediğimde gerekli komutları eklesemde sistem Panic hatası alıyor. Ama hazırladığım USB Cloverdeki EFI yi kendi mount ettiğim EFI klasörüne atınca USB olmadan artık sistemi açabiliyorum. Yapmayı başaramadığım iki önemli husus kaldı sadece.

1- Bunlardan bir tanesi dediğiniz gibi Clover Congfigrator ile EFI-Clover klasörünün içindeki Config.plist dosyasını açıp SMBIOS dan sihirbaz ile yeni bir kimlik verip, kaydedip çıksam da sistem halen kendini kimliksiz sanma durumu.

2- Ethernet modelim Killer Ethernet E2200 ve sistem raporundan Ethernet kartımın takılı olmadığı gözükmekte. Kext Wizart ile ALXEthernet.kext si yükleyip onarma işlemini yaptığım halde Ethernet bağlantım ve kartımın olmadığını görmekteyim. ALXEtherneti şu adresten indirdim:
Working Kext for Killer E2200

Orada uzun uzağa bir şeylerden bahsetmiş arkadaş ama İngilizce en altta bir not var onu çözemedim: "EDIT: To install this kext, copy the DEBUG version of the kext to S/L/E, and also copy it into the plugins folder inside IONetworkingFamily.kext. Either use kext wizard, or simply repair permissions on the disk afterwards, then reboot." Diye...

Bu iki durumuda atlatırsam canavar gibi kullanmaya başlayabilir uyguladıklarımı derleyerek başarılı kurulumlara ekleyebilirim... =)

yukarda bahsettiğim 2 tane sorun nasıl olduysa düzeldi son iki mesajımı silebilirsiniz. ethernette tanıdı ve sistem kimliğini aldı nasıl olduğunu çözerim ilerleyen günlerde ve başarılı kurulumlara uyguladığım her bir adımı anlatarak bu model bir pc ye yüklemeği gösterebilir. yardımların için ve teknopat ailesine başarılar dilerim =) ilerleyen günlerde yüklemelerimi anlatan başarılı kurulum konusu açtığımda bende yardımcı olmaya çalışacağım. Teşekkürler ...
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0860.JPG
    IMG_0860.JPG
    798,1 KB · Görüntüleme: 277
  • IMG_0861.JPG
    IMG_0861.JPG
    187,7 KB · Görüntüleme: 158
Rehberini bekliyoruz. Güle güle kullan.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı