LG Nexus 5 Farklı Bir Şarj Aleti Kullanma

coamtasis

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2013
Mesajlar
173
Merhabalar,

Nexus 5 kullanıcısıyım, yakın zamanda orijinal şarj aletimi kaybettim. Eski Samsung telefonların 0.7 Amperlik şarj aletiyle şarj ediyorum uzun zamandır fakat çok yavaş dolduruyor, hatta bazı zamanlar şarjda kullanımda şarjın dolmadığını aksine azaldığını görüyorum. Nexus 5'in kendi sitesinde orijinal şarj aleti amperinin 1.2 amper olduğu görünüyor fakat o da yavaş dolduruyordu ( ve hiçbir yerde bulamıyorum ). 1.8 veya 2 Amperlik bir şarj aleti alıp kullansam, telefona olumlu olumsuz bir etkisi olur mu? Olursa bu etkiler nelerdir?

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok uzun zaman boyunca Samsung şarjı nı kullanırsanız o zaman bir sakatlık çıkar, ama sadece idare edene kadar kullanım ise sıkıntı olmaz. Ama 1.8 veya 2 amper lik şarj almayın, fazla güç cihazın içine eder, adamlar 1,2 demiş ise bildikleri vardır herhalde yoksa onlarda verirdi sana 2 amperlik şarj dimi. (y)
 
Her zaman orjinal kullanmak en iyisidir. İlerde pilin ömrü azalır ve şişme gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
 
Orjinalini kullanmanda fayda var. Zaten 2 amperlik şarj aleti alsan bile telefonuna uygun değilse hepsini çekemez ki.
 
Orjinal almasanız bile aynı Amper seviyesinde bir adaptör alın. Farklı amper seviyelerindeki adaptörlerle şarj etmek batarya sağlığı ve güvenirliği açısında iyi bir şey değil.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı