C++'den sonra ne öğrenmeli?

limoon

Kilopat
Katılım
16 Eylül 2015
Mesajlar
1.486
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben kodlama öğreniyordum. C# yoksa C++ başlıyayım diye ikileme düştüm. Sonra C++ daha kısa olduğunu gördüm. Bende C++ seçtim. Bir baktım adam 3 dersde olayı çözmüş hemen başladım. Öğrendim. C++ küçük şeyler yapabiliyorum(hesap makinesi vs.). Şimdi hangisine başlasam. Algoritmayı biliyorum. C# mı? JAVA mı? PASCAL mı ? Bana kısa bir dil lazım. Hangisi daha kısa ve iyidir ve de iyi bir program yapılır ? Listem şuydu.

1- Algoritma öğren. (Tamamlandı)
2-C++ öğren. (Tamamlandı)
3-Küçük bir program yaz. (Tamamlandı)
4-Yeni diller öğren ve güzel programlar yap. (Tamamlanamadı)
 
Lan dedim adam C++ ı çözmüş ve daha ne bilim diyo, ne doyumsuz diye girdim, hüsrana uğradım. Abicim, o sana sadece "basic", temel, kısımları anlatır, üzerine sen pdf, videoulu ders ve kitapla mükemmelleştirirsin, o nedenle once C++ ı bitir, daha çooooook başındasın.
 
Bende C# öğreniyorum. Dil ile ilgili temel bir kitap bitirdim yaklaşık 350 sayfa idi. Şimdi 850 sayfalık bir kitaba başladım , aynı zamanda SQL öğreniyorum. Hesap makinesinden çok daha fazlasını yapabiliyorum ama kendime hala C# biliyorum demiyorum.
Sen şuan yaptığın uygulamaları tekrar yapmayı biliyorsun, C++ bilmiyorsun.
 
Anam ben bu yolda can verenlerdenim. Aldım bir kitap, hüsran ve hüsran. İlk 50 sayfasında "Çıldırıyorum oğlum!" oldum. Kitap güzel ancak dil olayı karışık yine de adını istersen " C++ Programlama Dili" Yazar: Prof. Dr. Mustafa Dikici . Ayrıca yeni başlayanlar için daha basit öneriyorlar genelde, C# idi yanlış hatırlamıyor isem.
 
C++ öğrendin de hangi kütüphaneleri kullanıyorsun yada ne üzerinde çalışıyorsun. Normal kontrolleri öğrenince, iyice metodları, yapıları öğrendiğinde çalışmak istediğin alana göre ilerlersin.
 
En basitinden başlamak lazım die düşünüyorum çünkü şevkim kırılsın istemiyorum bana seri halinde yoğunlaştırarak kaynak lazım ki üniversitede ilk senesi zorluk cekmek istemiyorum
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı