Çözüldü Windows 10 GTX970 FPS Düşüş Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chescha

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2015
Mesajlar
33
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce FPS drop sorunumla ilgili açtığım konunun hem başlığı değiştirildi. Hem de kendi konuma cevap yazma hakkım elimden alınmıştı. Fakat hala sorunuma çözüm bulamadım. Neyse konumuza dönecek olursak, sorunum şu şekilde;

Bilgisayarı 1 ay önce topladım. O akşama kadar her şey mükemmeldi. 180 FPS aldığım oyundan 10-20 FPS almaya başladım ve bu aniden oldu. 1 saat önce oynadığım oyunda sorun yok 1 saat sonra tekrar oyuna girdiğimde bu düşüş ile karşılaştım. Diğer oyunlara da girdim aynı oranda bir FPS düşüşü söz konusu.

İlk konuyu açtığımdan bu yana birden FPS eski haline döndü ve bir gün sonra tekrar aynı şekilde fps düşüşüyle karşılaştım. Bir sürü test uyguladım bilgisayara aklınıza gelebilecek bütün testleri, bilgisayarın hiç bir donanımında bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bugün GeForce forumunda benimle aynı sıkıntıyı yaşayanları buldum ve sorunun Windows 10 kaynaklı olduğunu söylüyorlar.
Link : https://forums.geforce.com/default/...dows-10-upgrade-and-nvidia-drivers-update-/4/
Açıkcası hak verdim.Testlerde hiç bir sorun çıkmamasına karşın büyük oranda Fps düşüşü mevcut. Tekrar Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkındaki fikriniz neler? Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı ?
  • Anakart: Z170A Gaming M3
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 970
  • İşlemci: Intel Skylake 6600K
  • BIOS: Güncel
 
Neden ultrada 60 FPS'nin üzerinde oynatan bir kart verdiğin 1400 liranın hakkını verip doğru duzgün çalışmıyor ki? Biz sorunsuz kullanmak için alıyoruz, her dakika başı Ctrl Alt Delete mi yapacağız?
GTX 970'de sorun yok bu Windows 10'la alakalı sorun çünki aynı sorunun AMD R9 285 ile yaşandığınıda gördüm.
 
GTX970 beni gerçekten ürkütmeye başladı, 3 gün içinde 20 ye yakın şikayet var. Sanırım yeni sistemimde R9 390'ı tercih edeceğim...
Windows 10'u değil de, temiz kurulum 8.1 yüklemeyi denedin mi?
Bence kararını değiştirme bu yazılımsal bir şey belki Nvidia tarafından yeni bir güncelleme gelir ve sorun olmaz.
 
Tahminim Windows oyunu arka pencereye alıyor. Mesela bir oyunda 60FPS alırken arka plana alırsanız FPS 15-20'ye kadar düşer. Sanırım aynı sorun var. Görüntü seçeneklerinde neler var. Pencereli moda geçirin birde oyunu. Öyle deneyin. Tahminim bu yönde.
 
Tahminim Windows oyunu arka pencereye alıyor. Mesela bir oyunda 60FPS alırken arka plana alırsanız FPS 15-20'ye kadar düşer. Sanırım aynı sorun var. Görüntü seçeneklerinde neler var. Pencereli moda geçirin birde oyunu. Öyle deneyin. Tahminim bu yönde.
Şuan 8.1 yükledim güncellemelere devam ediyorum ama sanırım yine aynı sorunu yaşayacağım. Sadece H1Z1 yükledim onda da Pencereli Mod yok. Ama ondan kaynaklanacağını hiç zannetmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı