Geniş zamanla rutin anlatma(İngilizce)

alohi

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2015
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ingilizcem kötü hoca ödev verdi yardım eder misiniz? Ben birşeyler yazdım da doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum? Bir de sürekli I'la cümle kurdum bu yanlış olur mu yani bu kadar I kullanmasaydımda cümleleri birleştirseydim.

I get up at 7 in the morning. I wash hand and face. I eat breakfast. I brush teeth. I go to bathroom. I leave at 8. I go to training. I start work at 8.30. I go to home at 6. I eat dinner. I study lesson. I watch TV and go to bed at 10.

Sabahları 7 de kalkarım. Elimi ve yüzümü yıkarım. Kahvaltı yaparım. Dişlerimi fırçalarım. Tuvalete giderim. Evden 8 de ayrılıım staja gitmek için. İş saat 8.30 da başlıyor. Eve saat 6 da gelirim. Akşam yemeğimi yerim. Telefonla oynarım. TV izlerim ve 11 de yatağa giderim.
 
Bence pek sorun oluşturmaz. Ama tatmin olmadıysan cümleleri bazı kelimeler yardımıyla bağlayabilirsin. Örneğin:

*I get up at 7 in the morning. Also I wash my hands and face. After that eat my breakfast and brush my teeth.

İngilizcem pek de iyi değildir umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Burada geniş zamanda yaptığın şeyleri anlatmışsın. Biraz yanlış olmuş galiba. Örneğin tuvalete gitmek geniş zamanda anlatılması saçma bir şey oluyor. Bağlaçlar yardımı ile daha düzgün cümleler kurabilirsin.
 
Dediğin gibi bazı yerlerde bağlaç kullanman daha iyi gözükür.

I get up at 7 in the morning. I wash my hands and face. I eat my breakfast then I go to bathroom and brush my teeth. I leave home at 8 and go to training.
I start training at 8.30. I come back home at 6 and eat my dinner. After that I study my lesson. I watch TV and go to bed at 10.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı