R9 285 Baskı Altında Frekans Düşürme Sorunu

Katılım
15 Eylül 2014
Mesajlar
5.235
Makaleler
7
Çözümler
1
Yer
Gotham City / U.S
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
Armored Warfare, ETS2 ve CS:GO oynuyorum genellikle. Bu oyunlarda GPU kullanımı %5-10 arasına kadar düşüyor ve takılmalar oluyor. İlk başlarda darboğazdır dedim ama darboğazda bu kadar düşeceğini sanmıyorum. FurMark ile test ettim sıcaklık en fazla 72 derece oldu GPU kullanımı %70 ve %93 civarına düştü birkaç kez. Oynadığım 3 oyundada bir saniye civarı takılma olup geri düzeliyor işlemcim FX 6300 çözünürlüğüm ise 1280x1024. Oynadığım oyunlarda bütün ayarlar en yüksekte AW'de birkaç ayar FPS düşüşü yarattığı için onları düşürdüm. @Recep Baltaş, @SypeR, @JaroxJamaica.
 
@Because Im Batman, her ne kadar mesajların tamamını okumaya çalışsam da konu bayağı dağıldığından tam olarak çözemedim sonucu(n)

Son mesajınızda ''kartı aldım'' diye yazmışsınız. Kartta sorun var mıymış? Varsa neydi?
Ayrıca HDD önerisi için yeni bir konu açmanızı bu bağlamda daha iyi bir sonuca varırsınız diye düşünüyorum.

Siz bence iyi bilgiye sahip, düzenli bir kişisiniz, yani demem o ki: Böyle dağınık konuların sahibi olmayı hak etmiyorsunuz.:)
 
Evet sabit disk önerisi lazım Erkan abi Murat hocam. Kartı aldım arıza yok yazmışlar. Servis formunda arıza kısmında görüntü gelmiyor yazmışlar ben bu şikayetle vermedimde neyse sorunu bulmaya çalışacağım. WD marka almak istiyorum SSD'ler çok pahalı 120 GB SSD bana yetmez oynadığım Armored Warfare bile 40 GB civarı. Tavsiyen için teşekkürler Erkan abi konu dağıldıysa çok özür dilerim tavsiyeni dikkate alacağım.
 
Son düzenleme:
Yeni konu açtım Murat hocam. O konuyada yazdım ekran kartında sorun yok diye gönderdiler. RAM'leri test ettim sorun yok. Sabit disk 2.5'' taşınabilir. Garip sesler geliyor.

Güç kaynağınıda Aida64 ile sistemi stabilite testine soktuğumda bozuk olup olmadığını anlayacağım umarım.

Bu arada Armored Warfare'de denedim GPU kullanımı %5'lere felan düşüyor. Çözünürlüğüm 1280X1024 olduğundan işlemcim darboğaz yapıyor fakat bu kadar düşeceğini sanmıyorum sabit diskten olma ihtimali var mı? Bütçe olsa bir tane monitör alacağım şuan kullandığım monitör gözlerimi yoruyor ve çözünürlük düşük olduğundan darboğaz oluyor.
 
Erkan abi bu şöyle bir tablo çıktı değerler normal gelmedi bana?
12312.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı