Windows 10 Sistem ve Sıkıştırılmış Bellek sorunu

AlperKoyun

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2015
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımı skylake 6600k olarak buradan sizin tavsiyelerinizle aldım. Bilgisayarımdan da gayet memnunum ancak Win 10 pro kurduğum bu yana PC'de çoğunlukla reset attığımda giden bi sorunum var. Bazende reset atmama rağmen gitmiyor sistem ve sıkıştırılmış bellek %30 civarında bir CPU kullanımı oluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
Ekran Alıntısı.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi inceleyin. Orada gösterilen yöntemi uygularsanız Sistem'in içinde çalışan hangi sürücünün yüksek işlemci tükettiğini görebilirsiniz.
Troubleshoot High CPU usage by the "System" processTroubleshoot High CPU usage by the "System" process

Sürücü hatası ve ya sistemsel bir bozukluktan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Sistemsel bir hata olup olmadığını kontrol etmek için komut satırına yönetici olarak girip sfc /scannow yazıp çalıştırın, sonucunu paylaşın.
 
Aynı sorun bende de var, bilgisayarın açık kalma süresine bağlı olarak artıyor ve reset atınca gidiyor, 15gb ram kullandığı oluyor. Format dışında çözümü var mıdır?

0NNGJL.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede var. Format çözüm olmadı ... Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorun bilgisayarı uzun süre açık tutuncada oluyor yada bazen oyun oynuyorum oyun oynarken yavaş yavaş kasmaya başlıyor en sonunda kitlenecek derecede yavaşlıyor makine. Yeniden başlat deyince yada bilgisayarı kapat deyince bilgisayar 5 - 10 dakika kapanamıyor.Tek çözüm ise reset atmak oluyor. Yardımlarınızı bekliyoruz. Ekran kartı


Sistemim

İşlemci İntel İ7 4790
Anakart Gigabyte Z97X Gaming 5
Ekran Kartı MSI GTX970 Gaming
Ram Corsair 8 GB DDR3
SSD Kinston Hyperx 256 GB
HDD 1 WD Blue 1TB
HDD2 Seagate Baraccuda 2TB
 

Dosya Ekleri

  • KASMA.PNG
    KASMA.PNG
    18,2 KB · Görüntüleme: 1.678
Aynı sorun bende de var. Ram kullanımı %85 lere çıkıyor boşta iken. Windows 10 dan kaynaklanan bir sorun mu bu ve çözümü var mı?
 
Farklı bir konu başlığı altında Asım bey şu iletiyi gönderdi şuan o ayarlarla bilgisayarı deniyorum.

Ayarlar -> Sistem -> Bildirimler ve eylemler -> Windows ile ilgili ipuçlarını göster
Bu açıksa kapatıp bilgisayarı yeniden başlat.

Bende belli bir süre sonra bilgisayar kasmaya ve hatta donma raddesine geliyor. Sizde de aynı sorun oluyor mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bendede var. Bilgisayarı yavaşlatıyor. Bilgisayarı recovery çektim Windows 10'a yükselttim menüler güzel oldu ama bazı yerler ingilizce ve sıkıştırılmış bellek bilgisayarı yavaşlatıyor...
 
Arkadaşlar bilgisayarı saatlerdir kullanıyorum. Durum bu.
upload_2015-11-29_17-31-25.png


Sorun sürücülerden ve ya sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. Windows Update gibi servisin takılıp işlemini yapamıyor olmasından kaynaklanabilir. 10586 ile sıkıştırılmış bellek özelliği devreye girdi. Belleğiniz azsa ve ya bellek kullanımınız belleğinizin sınırlarındaysa sistem ve sıkıştırılmış belleğin bellek kullanım değeri artabilir. Ancak yüksek miktarda işlemci ve disk kullanım oranı kullanması olağan bir durum değil.

Bu sitede verdiğim yöntemle bu işlemin içinde nelerin çalışıp işlemciye yük bindirdiğini görebilirsiniz. Resmini yollarsanız detaylı olarak yardımcı olabilirim.
Troubleshoot High CPU usage by the "System" process
 

Geri
Yukarı