Jip önerisi

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
Arkadaşlar yaklaşık 2-3 ay önce burda sedan araba önerisi konusunu açmıştım. Arabayı babam almadı, şimdi kesin kararla jip veya pikap düşünüyor. Pikabın arka kasa gereksiz olduğundan 2. planda duruyor yine bütçe ortalama 100 bin lira.

İstediğimiz özellikler:
Konfor
Kullanışlı
İçi geniş ve rahat olması
İyi kaçması.

Benim ilk aklıma Tiguan ve Amarok geldi. Diğer markaları takip etmiyorum .Amarok takip ettiğim kadar çok güzel yalnız pikap olduğu için 2. planda tutuyoruz, babam Wolswagen Tourg (yanlış yazdıysam affalo) hevesli ama fiyatı çok.
Araba sıfır olmalı, otomatik veya düz olabilir farketmez.
 
Amarok alabilirsiniz ve arka kasa kısmını üstünü kaplatıp jip haline getirebilirsiniz. Tıpkı yabancı filmlerde FBI, CIA ajanlarının kullandığı uzun Chevrolet veya GMC jipler gibi olacaktır. Genişlik konusunda Amarok öndedir. Kaçma konusunda' da bence gayet iyi kaçan bir araç ancak 4x4 almanızı tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar Amarok çok yakıyor birde Kuga var Tiguan ve Kuga aynı sınıfa giriyor bunun yanında başka tavsiyeniz de var mı?
Yakıt çok yakmadıkça sıkıntı olmaz, birde bu arabalar benzinli .
 
Az yaksın istiyorsunuz. Benzinli kuga ve tiguan yakıt konusunda memnun etmez. Jipten kastınız SUV segmenti sanırım. Az yaksın dediğiniz için benim önerim Dizel 1.6 110 HP Renault Kadjar olacaktır. Fakat o da süspansiyon konforu bakımından fazla iyi değil. Bir seçim yapmanız gerekiyor. Konfor mu, Tüketim mi? Zira ikisini de isterseniz bütçeyi arttırmalı ve 2.0 Dizel Motorlara yönelmeniz gerekiyor. Pick-Up kamyonetler konforlu değildir. Özellikle arkada bayağı sallanırsınız. :)
 
Tiguan dan ziyade Kuga olabilir. Testlerde izlediğim kadarı ile kuga bir tık öndeydi. Pikap olarakta önerebilecegim yeni Hilux ve Ranger dır. 4×4 leri amaroktan daha öndedir. Tabi şehir içinde ne kadar işinize yarar o ayrı mesele :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı