Asus Z87-A sistem monitöre görüntü gelmeme sorunu

AVCI

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.

Ben 2 sene evvel bi tane bilgisayar topladım.
Geçen ay bilgisayarımın power tuşuna basıp çalıştırdığımda kasanın çalıştığını ama monitöre görüntü gelmediğini gördüm. Kasanın içini açtığımda RAM'in yerinden çıktığını farkettim. Tekrar yerine taktığımda ise bilgisayar açıldı. Ertesi gün tekrar aynı şeyi yaşadım. Bilgisayarı götürdüm baktırdım vatan bilgisayar'a.
Sorun olarak anakartımın bozulduğunu ve ekran kartımdan kaynaklanabileceğini söylediler. RAM'lerimde ise sorunun olmadığını sölediler. Bilgisayar toplama olduğu için ekran kartının ana kartını uyumsuzluktan dolayı bozabileceğini söylediler.

Anakartım bu:
Asus Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks

Ekran kartım:
Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

Uyumsuzluk sorunu olsaydı 2 yıl önce aldığımda bozulurdu diye düşünüyorum. Bana bi de ayrı sebep olarak elektriğin ayarsız voltaj vermesi sonucu bozulabilir de dediler. Ama onun için ben 6'lı elektrik gidip gelmelerinde koruyucu priz almıştım. Sizce sorunun kaynağı nedir?
Bir de anakartımın vatanın stoğunda olmadığı için yurtdışından gelme durumu var ve 2 ay gibi bi süre biçtiler ekran kartım ile anakartımın uyumluluk durumuna bakabilmek için. Benim aklımda ise bimeks'ten aynı kartı almak var. Ama sorunun kaynağını öğrendikten sonra almayı düşünüyorum. Çünkü tekrar alırsam tekrar bozulursa diye. Sizce sorun nedir?
 
Öyle bir şey yok. Ekran kartı ile anakart uyumsuzmuş vb. yalan bunlar. Bahsettikleri şey G31 serisinde olan sorunlardır. RAM yerinden çıkıyorsa ya iyi monte edilmemiştir ya da anakartın RAM slotunda sorun vardır. Elektrik konusunda haklı olabilirler. Bilgisayarı UPS ile kullanın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı