M4 Aqua Kamera kullanılamıyor hatası

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
M4 Aqua arka kamerayı sıcak suyla sildikten sonra böyle oldu. Yazılımsal olarak her şeyi yaptım hatta yeniden yükledim. Ne yapabilirim?

Screenshot_2015-11-29-22-24-00.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcak su ile bir alakası olacağını zannetmiyorum. Sıcak derken kaç dereceden bahsediyoruz. Kaynamış su ile yapmadınız sanırım.
 
Bence donanımsal bir sorun var ortada. Sıcak sudan da olmuş olabilir yada başka bir dış etkenden de olabilir.
 
Xperia M5'de benzer bir hatadan şikayet ediliyor. Onla alakalı olabilir mi diye aklıma gelmiyor değil.
 
sırf yardımcı olabilmek için aldım üyeliği. aynı skntı benim başımada geldi arkadaşlar. çözüm çok basit, arka kamera ıslaksa kuruluyoruz değilse ıslak mendille siliyoruz, kameralar hassas olduğu için toz pislik vs olması kamera kullanımını devre dışı bırakabiliyor. yardımcı olabildiysem hayır dua etmeniz yeterli ;)
 
Bu serinin kamera lensi ile arka cam birbirinden ayrık olarak yapılır. Cihazınızın arka kamerasını sıcak su ile temsizlediyseniz, sıvı çerçeve arasında buharlaşıp kamera slotunun ve anakartın içine girer. Akabinde su yoğuşunca iletkenlik kazanır ve kısa devre, haricinde ise oksitlenmeye yol açar. Saydığım nedenler donanımsaldır ve kullanıcı kaynaklı olması nedeniyle servis yolunda sizden ücret talep edilebilinir. Umarız ki bir dahaki sefere böyle bir hata yapmazsınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı