18.000-22.000 TL Oyun PC Tavsiyesi

4 GPU oldu.
RADENON 1.PNG
RADENON 2.PNG
 
Bit insanın OYUN için o kadar para vermesi , çok şaçma. Bu tür konuları genelde oyun kanalı açmak isteyen 14 yaş arası açar. Ağır render yapmayacaksanız gereksiz. 7000 liraya da güzel oyun bilgisayarı toplanılabilir.
 
Son düzenleme:
Madem bu kadar bütçe var, bu bütçeye Skylake toplayan arkadaşların kafalarından istiyorum. Bu bütçeye 5960X yani X99 sistem yapılabilirken Skylake kurmak hiç mantıklı değil. Ayrıca X99 aldıktan sonra uzunca bir süre yükseltme ihtiyacı olacağını sanmıyorum, anca Pascal mimarili ekran kartı ile değişim falan yapar.
 
Madem bu kadar bütçe var, bu bütçeye Skylake toplayan arkadaşların kafalarından istiyorum. Bu bütçeye 5960X yani X99 sistem yapılabilirken Skylake kurmak hiç mantıklı değil. Ayrıca X99 aldıktan sonra uzunca bir süre yükseltme ihtiyacı olacağını sanmıyorum, anca Pascal mimarili ekran kartı ile değişim falan yapar.
Arkadaşa öneri veriyoruz. Zaten sadece oyun oynayacaksa skylake yeterde artar bile.

Bu arada benim topladığım sistem 9000 TL.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim konuma ilgi gösterip cevapladığınız için ama şunu belirtmeliyim burada insanları kandırmaya yada ego şişirmeye gelmedim ben 18 yaşındayım liseden kaldım şu anda da çalışıyorum şu anda da kenara 3-5 kuruş bir şeyler atıyorum benim kullandığım kasa monitörüyle kasasıyla anca 700 TL eder (ona da ekran kartı yeni sayılır bir süre öncesine kadar ekran kartı olmadan oyun oynuyordum) Ben bu kasayı yaklaşık 5 senedir kullanıyorum yaptığım tek yükseltme ekran kartı oldu ama online oyunları oynamak için görüntüden ödün veriyorum ve canımı sıkmaya başladı bu zamanında çok vakit harcadım internet kafelerde oradan gelen bir hafif oyuncu ruhu var. Oyunu oynamıyorum yaşıyorum bir noktada ince ayrıntılar hafif müzikler v.b çok ilgimi çekiyor ben bu kasayı ha deyipde yarın almayı düşünmüyorum. Zaten parça parça alacağım o kasayıda bi 20 sene kullanır miras bırakırım kulaklık mouseye gelince onları yakın zamanda yenilemiştim.



Şahsen ben teknolojiye az biraz uzak bir insanım babam bu konuda ne var ne yok sürekli araştırmış bir insan (kendisi şu an memlekette) ama bana hiçbir şey öğretmiş değil internetten okuyarak az bir bilgiye ulaştım ama bana faydası dokunmuyor. O sebepten ötürü bu forma geldim bir kaç konu okudum ama benim gibi oyun sever biri için pekde göz açıcı değildi :( Donanımsal parçaların arasındaki uyumluluğu ne belirliyor bilmiyorum ama ekran kartındaki veri işleme hızının çok önemli olduğunu biliyorum. Firmaların ekran kartının GB'sini artırarak parayı vurmaya çalıştığınıda biliyorum ama iş sebebi ile araştırma yapacak enerjim kalmıyor. Elbette negatif yorumlara da açık olunmalı ama yapmayın be abi aşırıda eleştirmeye gerek yok verebileceğin bilgi varsa can kulağıyla dinleriz ama irdelemeye ne gerek var irdelemek istiyorsan görmezden gel geç.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Duygulandım :( Bu oyuncu ruhunuzu inşallah güzel Pascal mimarili bir bilgisayarda ortaya çıkarırsınız. Fakat yine çok fazla oyun için. İ7 6700k ve GTX 980 Tİ tabanlı sistem size yeterlidir. Çünkü o alacağınız bilgisayar, 5 - 6 yıl sonra bakılmayacak hale gelecektir. O zamanda ben buna mı bu kadar para verdim diyeceksiniz. Onun yerine 7 yıl sonrası için para biriktirirsiniz ya da ekipman alırsınız (y)
 
Bu kadar büyük bütçeyi kasaya ayırmayın. Gereksiz olur. 10.000 TL yeter de artar bile oyun için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı