Sınıftakiler Bilgisayarı Bilmiyor

Bizimkiler, telefonumda şifre doğru yanlışlığı için C++ dilinde kaynak kodu yazıyordum, sırf bunun için mi uğraşıyordun diye benimle alay ediyorlar, bir öğrenmişler biyolojiden NADPH koenzimi aman ne bilgi, geleceğin olmazsa olmazı programlama bilgisi diyorum benle hala alay ediyorlar. Allah'tan biri işlemcilerden ekran kartlarından anlıyor, yoksa çıldıracağım.
 
Hazır bilgisayar almayın, paranız çöpe gider dedim. 2500 TL'ye hazır masaüstü bilgisayar almışlar. Ve bu bilgisayarın işlemcisi i5 4690k, ekran kartı ise Gt 420.
Minecraftta hiç kasmıyor dedi. Ekran kartım 2 GB çok güçlü dedi. Bilgisayarın markası ne diye sorduğumda Casper dedi.

Bende hayırlı olsun güle güle kullan, dedim. (y)

oat26.jpg
 
Yazılanları keyifle okudum sonra bir an düşündüm bu CPU tasarımcıları olsun, GPU tasarımcıları olsun aynı muhabbeti bizler için yapıyorlar mıdır. Misal aralarında şöyle bir muhabbet geçebilir sanki. :D

Edward - R9 280 GPU'sunda az bir oynama yaptım performans artışı oldu üstelik daha az enerji tüketiyor ve ısınıyor, bunun dış kaplamasını değiştirip allayıp pullayıp isminide 380 yapsak nasıl olur.
Robert - Olur kanka sen üzerinde daha çalışmaya devam et ben firmalara söylentisini yayayım.

Aradan günler geçer... Kart piyasaya çıkar gösterim etkinliği günü gelir.

Edward - Robert gördünmü bizim emektar 280'i halen satıyor. :D
Robert - Az sessiz konuşta kimse duymasın.
 
Ahahah :D Yemin ediyorum aynıyız sanırım sınıftaki en bilgili kişi benim bildiğim okul başında konuşmadığım dengesiz bir çocuk var :D diyor ki 2 bin liralık sistemi olduğunu belirtiyor önceden daha sonrada diyor ki arkadaşım sorunca "Ekran kartın ne ?" sorusuna "Titan Z" deyince o zaman anladım bu sınıftan bir halt olmayacağını :D 15 kişi sınıf 2 tane engelli var. 3-4 kişi sınıfta kalsa anlayacağın ileride bir şey bilmeyen elemanlar yetişiyor.
 
Sınıfta arkadaşım bilgisayarına ram almış bana takamadım dedi. Neden diye sordum bilmem dedi. Meğerse ddr 2 ram slotuna yeni nesilmiş diye ddr 4 ram almış. Arkadaşı ayakta alkışladım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı