Çözüldü GTX 950 Sistem Dota 2 Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wexulans

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, foruma yeni katıldım. Öncelikle acayip güzel bir platform olmuş. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

  • DDR4 ram
  • Asus maximus VIII Hero anakart
  • Asus gtx950 ekran kartı
  • intel i7 skylake 6700 işlemci

SSD vs gibi bir sistem topladım fakat bir sorunla karşılaşıyorum. Daima DOTA 2 oynamaktayım, PC'yi yeni açıp Dota 2'yi açıp oyuna girdiğimde 2 -3 -5 ya da 10 dk içinde DOTA 2 donuyor ve görev yöneticisinden sonlandırıp tekrar oyunu açıyorum ve bir daha donma yapmıyor asla. Bunu sadece PC'yi açıp oyunu ilk açtıgımda 1 defaya mahsus yapıyor. Bunun sebebi ne olabilir veya sebebini nasıl öğrenebilirim ? Yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim Windows 10, tüm güncellemeleri alıyorum. Ekran kartı driverım vs güncel. Kaspersky internet security kullanıyorum virüs olması da ihtimal dahilinde değil. Yeni formatladıkdan sonra bile aynı sorunu yaptı. Donanımsal olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınızı ya da fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dota 2 donuyorsa kesinlikle Steamı silip tekrar kurman gerek. Dota 2 ye gelen her güncellemede Steam yenilenmesi olmuyor bu yüzden Dota 2 de başlangıç hataları çok fazla. Oyunun kendi güncellemesi olduğundan dolayı oluyor. Steamı silip Dotayı tekrar kurun. Sorun çözülürse belirtin lütfen.
 
Tümleşik ekran kartını kullanıyor olabilir misin?
Hayır Tümleşik Ekran kartı kullanmıyorum. Harici Asus Stirx GTX 950 var. Onu kullanmaktayım. Hem NVIDIA arayüzden GPU seçili hem de GPU çıkışından görüntü almaktayım zaten. Fikir için sağ olun.

Dota 2 donuyorsa kesinlikle Steamı silip tekrar kurman gerek. Dota 2 ye gelen her güncellemede Steam yenilenmesi olmuyor bu yüzden Dota 2 de başlangıç hataları çok fazla. Oyunun kendi güncellemesi olduğundan dolayı oluyor. Steamı silip Dotayı tekrar kurun. Sorun çözülürse belirtin lütfen.

Steam'den dolayı olduğunu hiç sanmıyorum ama denedim fakat sonuç aynı. Hala PC'yi ilk açıp oyunu açtıktan sonra bir donma yaşıyorum. Oyunu görev yöneticisnden sonlandırıp tekrar açtıktan snra hiç bir şey olmuyor. Hatta PC'yi kapamadan oyunu açıp kapamalarda bile olmuyor sdece PC'yi ilk açtığımda oyuna ilk girdiğimde bu sorun çok acayip bir şey yani. Hani ne bileyim bir takip olsa şu programdan şu hatadan dolayı felan gösteren birşey aynı hatayı nasılsa alıyorum yakalarım sorunu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Dota 2 mi? Başka oyunlarda FPS nedir?
FPS sorunum yok. Maximum evya en yüksek FPS'lerden oynuyorum oyunları. Sorun sadece şu çok mantıksız birşey, hayal et mesela işten eve geldin PC'yi açtın Dota 2'ye girdin oyuna başladın aratıp 3 5 veya 10 dk içinde oyun donuyor. Kendisi düzelmiyor görev yöneticisinden sonlandırıp hemen tekrar oyunu açıyorum devam ediyorum oynamaya ve bir daha donma olmuyor. Aynı sorun Dota 2'de başkasının oyununu izlerken de oluyor sadece bu sorun. Kafayı yiyeceğim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğim gibi Dotaya sağ tık sil deyin steamden. Sonra Steamı da silin. Herşeyi temiz tekrar kurun sorun çözülecektir. %100 kesin çözümdür.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam rica etsem DSR ile max çözünürlüğe alıp test eder misiniz kaç FPS verdiğini de yazarsanız sevinirim. Yakın bi sistem alıcam da fikir vermek açısından çok iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam rica etsem dsl ile max çözünürlüğe alıp test edermisiniz kaç fps verdiğinide yazarsanız sevinirim,yakın bi sistem alıcamda fikir vermek açısından çok iyi olur.

Hocam bende FPS'ye önem veriyorum çok. Zaten FPS odaklı topladım açıkcası PC'yi. FPS kilidini kaldırınca Dota 2'den 140-150 max min de 95 FPS'lere düşüyor. Invokerli Enigmalı kombatlarda.

Windows 10 Build 10586'ya geçin. Ayrıca Olay Görüntüleyicisi altına düşen raporları paylaşın Dota 2 ile ilgili.

Recep bey olay görüntüleyicisi altında Dota 2 raporlarını bir arayayım bulmaya çalışayım. Daha önce aradım ama hiç bir hata raporu gibi bir şey bulamadım ama win versionumu yükseltmem lazım hemen deneyeceğim ilginiz için çok sağolun tekrar dönüş yapıcam ... İnanın kafayı yiyeceğim :)

Recep Bey windows'u 10586 sürüme yükselttim fakat sorun devam etmekte. Aynı zamanda olay görüntüleyicisi altında Dota 2 ile ilgili her hangi bir olay düşmemekte. Ayrıca oyunun donduğu dakikayla alakalı bir bir hatada gözükmemekte , fıtık oldum inanın yaa:( Hayır donanımsal birşeyse parçalar daha yeni bir an önce değişim isteyeceğim fakat bu arızayı serviste gösteremem.


Çözdüm Sorunumu Recep Baltaş. Asus Anakarta ait Sonic Radar diye bir yazılım var. Bazı oyunlarda sesleri tanıyarak görsel olarak uyarı yapmaya yarıyor. Dota 2 için bu aktifleşmiş ve oyunu açtığımda sonic radar 2 oyun da bir esnada devreye giriyormuş. Sonic radardan dota 2 ayarını kapadım 1 2 defa denedm ama donma yaşamadm. Sebep oymuş gibi geldi. İlerleyen günlerdede olmaz sa sorun kaynağı sonic radar mış diyeceğim kesinlikle.

sonic radar.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı