R9 285 Baskı Altında Frekans Düşürme Sorunu

Katılım
15 Eylül 2014
Mesajlar
5.235
Makaleler
7
Çözümler
1
Yer
Gotham City / U.S
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
Armored Warfare, ETS2 ve CS:GO oynuyorum genellikle. Bu oyunlarda GPU kullanımı %5-10 arasına kadar düşüyor ve takılmalar oluyor. İlk başlarda darboğazdır dedim ama darboğazda bu kadar düşeceğini sanmıyorum. FurMark ile test ettim sıcaklık en fazla 72 derece oldu GPU kullanımı %70 ve %93 civarına düştü birkaç kez. Oynadığım 3 oyundada bir saniye civarı takılma olup geri düzeliyor işlemcim FX 6300 çözünürlüğüm ise 1280x1024. Oynadığım oyunlarda bütün ayarlar en yüksekte AW'de birkaç ayar FPS düşüşü yarattığı için onları düşürdüm. @Recep Baltaş, @SypeR, @JaroxJamaica.
 
Erkan abi dediğim gibi çözünürlük düşük ve işlemcide iyi olmayınca darboğaz oluyor ama kartın kendi frekansını düşürmesi beni şüphelendiriyor. Eğer sabit diskten sonra sorun devam ediyorsa kartta sorun var. Bu arada güç kaynağı yeterli olmazsa bilgisayarın kendini kapatması lazım fakat herhangi bir kapatma veya yeniden başlatma olmadı.
 
Bu arada uefi legacy bios var biliyorsunuz. Ekran kartında 2 bioslu uefi'de çalıştırın, bilmiyorum fark eder mi ama uefi'de çalıştırınca bende Windows'un açılış hızı baya bir artıyor. Kartın üstünde bir dügme var yanık durumdaysa legacy bios yani eski sistem, bios kapalı durumda ise uefi biosta çalışıyor. O dügme açık ise birde kapalı olarak deneyin. Bir ihtimal düzelme olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans düşmesinin birçok nedeni olabilir. Mesela bunlardan 1 kaci: Yüksek ısı, aşırı yük (kart zorlandığı yerde de frekans düşünebiliyor) ya da yükün binmediği zaman (bunu işlemcinin boşta ve yükteki GHz değerleri gibi düşünün)

Eğer HDD veriyi zamanında iletmiyorum ise, ki öyle gorunuyor, sizin kart bu yüzden hızını düşürüyor olabilir.

Neyse, şu HDD'yi alıp bi deneyin de biz de rahat edelim.:D
 
DreamSpark'tan aldığım kod ile Windows 8.1 Industry Pro kuracağım.

Erkan abi format attım. Bir sorum olacak sabit diskten tız diye bir ses geliyor galiba diskin dönüş sesi bir sorun olur mu?

@er36po Erkan abi artık takılmalar vs. olmuyor fakat GPU kullanımı düşük işlemcim çok fena darboğaz yapıyor. İşlemci kullanımı %60-70 bazen 80'e kadar çıkıyor. Ekran kartı kullanımı %30'a kadar düşüyor. Bütçeyi toparlıyım Full HD bir monitör ve Skylake tabanlı bir sistem toplayacağım.

Bu arada oynadığım oyun Armored Warfare optimizasyon sorunu var biraz. CS:GO'nun optimizasyonu nasıl on da test edeyim?
 
O takılma sorununun kaynağı disk'miş demekki, şüphelerimiz doğruymuş. Neyse külüstür bir HDD'den kurtuldun.:D

%30'a kadar düşürecek kadar darboğaz olmaması gerek. Bu sorunun kaynağı oyun sanırım. Daha stabil olan (BF3- 4 gibi) bir oyunla da bir deneyin. CS-GO'yu oynamıyorum, o yüzden stabilligi konusunda bilgim yok.

Ayrıca GPU'nun tam performansta calismamasinin diğer sebebi de dediğiniz gibi, monitörde de olabilir.
 
Hocam Furmark ile teste soktum kartı kart arada bir %95'e düştü ve CW sesi daha da arttı. Frekans ise 900 MHz civarlarında seyretti 965 olduğunu pek görmedim.
 
%95e çıkması oldukça iyi.

FurMark, Unigine: Heaven bence.'lerde kartlar kesinlikle en yüksek frekansta çalısmayabiliyor. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum.

En üst frekanslara genelde oyunlarda çıkar.
Afterburner ve eki olan RivaTuner ile oyunda değerlere bakın bir de.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı