System32 msdt.exe virüs nedeniyle bulunamıyor

oğuzhan akış

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2015
Mesajlar
9
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Öncelikle selamlar. Kickass torrenten dizi indirirken kendi kendine bilinmedik bir exe dosyası da indirmiş oldum. Bunun sonucunda antivirüs taramasında yüzlerce worm virüsü tespit edildi. Defalarca virüsleri temizlememe rağmen her defasında virüsler tekrar ortaya çıktı ve bunun sonucunda virüsle uğraşmaktan vazgeçtim. Daha sonra bilgisayarı uyku modundan uyandırdığım zaman internet explorer ve ekranın sağ altındaki bildirim simgeleri hariç hiçbir dosya ve programı açamadığımı farkettim.

Biraz kurcalayınca virüsün System32 msdt.exe ye ulaşımı engellediğini ve bu nedenle dosyaları açamadığımı farkettim.Bilgisayarı güvenli modda başlatarak sistemi birkaç gün önceye aldım ve bir an için düzeldiğini sandım. Buna güvenerek de virüs taraması yapmadan bilgisayarı yeniden başlattım ve aynı sorunla tekrar karşılaştım. Daha sonra sistemi tekrar tekrar geriye alsam da ilk seferki gibi olmadı ve sorun devam etti.

Çözüm için tavsiye edilen birkaç program yükledim fakat virüs bunları açmamı da engeledi ve öncekilerden farklı olarak programları açmak için benden windows kullanıcı adı ve şifremi istedi ki benim daha önce kullanıcı adım ve şifrem yoktu. Ayrıca bilgisayarla gelen orijinal Avast antivirüs programını kullanıyorum fakat tüm programları açmam engellendiği için bunu da açamıyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum ve şimdiden teşekürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Avast yetersizdir. İmzamdan Kaspersky rescue ile tarama yapın. Ancak sistemi geri yükleme ile sisteminizi zaten kendiniz kullanılmaz hale getirmişsiniz. O yüzden yedeklerini alıp format atman daha iyi olur.
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Benim ilk amacım format atmadan bilgisayarı kurtarmak. Formatı son çare olarak görüyorum. Antivirüs dahil herhangi bir programı bilgisayara indirmeme rağmen açamadığım için virüsü temizleyebileceğimi sanmıyorum fakat şöyle bir şey duydum ; usb diske atılan özel bir virüs programı usb girişe takılır takılmaz bilgisayarı tarayıp temizliyormuş. Böyle bir şey mümkün müdür?
 
İmzamdan Kaspersky rescue ile tarama yapın.
usb diske atılan özel bir virüs programı usb girişe takılır takılmaz bilgisayarı tarayıp temizliyormuş.

Sen sormadan yapman gereken söylenmiş. Ayrıca sistemsel dosyalarda bozulma olduğu için en ideali temiz Windows kurulumu yapılması gerektiği söylenmiş. Zaten bizler de son çare olarak formatı öneririz. Aslında çare de denmez. Direkt sisteme zarar vermişsin.

O yüzden temiz bir kurulum yapıp kaliteli bir güvenlik yazılımı kuracaksın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı