El capitan yüklü Macbook Pro'ya SSD

cmm12

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar selam El capitan kurulu 2012 late macbook proma Kingston Hyperx 120gb ssd takmak istiyorum. Kingston un sitesinde bu islemi mountan lion uzerinden anlatmislar. Ayni yonergelerle El capitan uzerinden bu islemi gerceklestirsem bir sorun cikar mi ? Yardimlariniz icin pesinen tesekkurler.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu linkte.
 
USB Hdd kutusu al, içerisine SSD'yi koy, usb'den bağlan Carbon Copy Cloner yada Super Duper ile klonla harddiski SSD'ye.. Basit işlem.
 
Klonlama işlemini yapttım fakat SSD yi USB Drive dan çıkarıp macbook un içine takınca boot etmiyor. Ekranda Klasör işareti içerisinde soru işareti var. SSD usb drive içerisinde sorunsuz açılıyor.
 
Neden biliyormusun bootloaderi görmüyor problem çıkarır mı bilmem ama, Cloverin son sürümünü ssd ye yükle fakat hiçbir seçenek seçili olmasın çünkü normal mac her türlü ekipmanı donanımı otomatik tanır. Eğer çalışmazsa El Capitanın mac sürümünü internetten bul usb ye yazdır o şekilde ssd'ye yükle...
 
El capitan usb installer hazirlayip kuruluma gecmeden once Gpt olarak bicimlendirmem gerekiyor fakat Ssd gpt bicimlenmiyor.Mbr bicimleniyor. Macte mbr kabul etmiyor bildiginiz gibi. Gpt bicimlendirirken disklerin yeniden gorunmesi bekleniyor diyor oylece kaliyor.
 
Hımmm o zaman biçimlendirmeyi ssd'yi başka bir PC laptopa takarak yapın... Windows GPT formatlama programı var.. İnternette bulabilirsiniz.. Diğer yolu denediniz mi klonlanmış El Capitan'a Clover Bootloader yüklemeyi?
 
Son düzenleme:
Ssd'ye klonladığınız El Capitan duruyorsa Clover Bootloader yükleyerek deneyin... Tekrarda yüklemek için zaman kaybetmeye gerek yok büyük ihtimal çalışacaktır..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı