Ali Fuat Cebesoy madalyaları

bilici4692

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2015
Mesajlar
207
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kafama takılan bazı şeyler var,mesela alttaki fotoğrafta Ali Fuat paşanın madalyalarının arasında neden haç işareti var ? O yıldız işareti İsrail bayrağı değil mi ?
 

Dosya Ekleri

  • i.jpg
    i.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 366
  • 1d52_dd63.jpg
    1d52_dd63.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 404
  • ali fuat cebesoy.jpg
    ali fuat cebesoy.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 535
  • ali_fuat.jpg
    ali_fuat.jpg
    110,7 KB · Görüntüleme: 652
Bu madalyalar M. Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak ve bir çok Türk subayında var. Bu madalyalar 1. Dünya Savaşı sırasında yabancı ülkeler tarafından verilmiş madalyalardır.
 
O konuda size hak veriyorum fakat Müslüman olduğunu düşündüğüm kişilerde bu armayı görmek beni hayal kırıklığına uğratıyor.
 
O konuda size hak veriyorum fakat Müslüman olduğunu düşündüğüm kişilerde bu armayı görmek beni hayal kırıklığına uğratıyor.
Farklı bir anlam taşıyor olabilir. Şimdiki siyasetçilerin kamuoyuna AB'ye girmeye ihtiyacımızın olmadığın söyleyip arkamızdan AB'ye girmek için çalışmalar yapması gibi bir şey de olabilir.
 
Müslümanlar mason toplantılarına katılıyor ama yine de 5 vakit kılan adamlar. O madalya benimde hoşuma gitmiyor ama o iş öyle değil :D
 
Peki dedeme,babama vb. Atatürk'ü sorduğumda hiç iyi birşeyler diyen duymadım.İsmet İnönü'yü bulsalar bir kaşık suda boğacaklar.Bu rozetleri de görünce açıkçası içime bir kurt düştü.:D
 
Son ölümden önce ki dönemler karışık. Arkadaşları Atatürk'e suikast düzenliyor, Atatürk affetmese idam edileceklerdi.
Hz. Muhammed hakkında da yabancılar neler uyduruyor ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Dönemin şartlarına göre yapılacakları yaptı. Cumhuriyet'i ilan etti diye isyan ettiler. İyi eğitim veremeyen medreseler kapatıldı diye isyan ettiler. Özgürlük geldi diye askerimizi paslı testere ile kestiler. Paslı testere ile öldürmek, cesedini parçalara ayırıp sergilemek, Cumhuriyet geldi diye yapılan saldırılar dinimize uygun mu ? O dönem kuran-ı kerim Mehmet Akif Ersoy'a Türkçe meal etme görevi verildi, adam kelimelerin manasını tam verememekten korktuğu için çevirisini vermedi. Bu konularda Atatürk'ün bir şeyi yok.
Ama O inönü varya o. Atatürk onu başbakanlıktan ne güzel almıştı niye geri verdi ki. Türkçülük siyaseti yapıp Azeri kardeşlerimizi ölüme yolladı. Araları kötüymüş zaten onunla :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı