Lg G2 Yazılım Güncelleme Garanti Dışı Bırakır Mı ?

melih_11

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
1.010
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce telefonu servise göndermiştim. Gelince de bilgisayarda bulunan yazılımı ile eşitleme yaparken güncelleme olduğunu gördüm. Güncellemeyi indirip kurdum. Yani ben sadece izin verdim indirmek ve kurmak benim elimin altında değildi. Şimdi telefonda yine ekrandan kaynaklı sorunlar var ve geri göndericem. Bu Lg PC Suite ile güncellesem de telefonda yoktu bir uyarı bu yüzden garanti dışı bırakırlar mı ? Bir de ekranı yan sanayiydi galiba. Bir şey demedim ama şu an dokunmatik bozuldu kullanıcı hatası deme ihtimalleri var mı ?
*Eğer yanlış yazdıysam lütfen ceza vermeyin birkaç gün içinde vermem gerekiyor telefonu yani bugün tüm detayları öğrenme zorunluluğum var.
 
Telefona gelen yeni sürüme geçmeniz telefonu garanti dışı bırakmaz. Ekran yan sanayi derken, servisten gelincemi yan sanayi oldu yoksa siz kendinizmi taktırdınız. Serviste takıldıysa sorun onların tüketici haklarınızı kullanıp bu sorunu halledebilirsiniz. Eğer telefonun performansından memnun değil iseniz, yada bir sorun olduğunu düşünüyorsanız garantiye vermek sizin açınızdan iyi olacaktır. Teşekkürler
 
Pc suite üzerinden gönderilen firma yazılımlarından korkma garanti altına alırlar. Ayrıca ekran değişimi yetkili servis tarafından yapıldıysa problem olmaz. Belgelerde onlar tarafından açıldığı belli olur ve tekrar onarımı yapılır. Daha önce de garanti servisi olarak nereye gönderdiyseniz tekrar oraya gönderip tamir talep edin onarılır.
 
Servisten gelen ekran yan sanayi idi. En azından bir fark vardı ben de araştırınca çakma g2 ile birebir ekran olduğunu görünce böyle bir kanıya vardım. Eskisi gibi değildi ekranın bazı kısımları. Bir de telefonu ben hiç kullanmadan önce bile çizikler vardı bir de ben düşürdüm. Asıl hata onlarda benim düşürmem kab ile olandı ama bunu bahane ederlerse ne yapmalıyım?
 
Hakkınızı savunucaksınız, gerekirse belgeler ile kanıtlayın yaptıkları hatayı senin üzerine yıkamazlar, sen o cihaza para verip aldın çöpte bulmadın değilmi. Ama seninde hatan var madem gördün öyle şeyler var iade etseydin. Neyse telefonun ekranı ve güncelleme ile ilgili konuyu anlat ve üzerine düş bu olayın.
 
Daha önce göndermiş olduğun servise tekrar yolla. Cihaz onlarda tamir gördüğü için kayıtlarda vardır bilgilerin. Onarım talep et. Eğer onarmazlarsa ve sana iade ederlerse orijinal parça hatası diye cihazı kabul etmeden direk tüketici haklarına gidip başvurunu yap. Dediğim gibi. Onaylı teknik servis ise zaten kayıtlarında vardır ve hata onlara aittir. Onarmak yükümlülüğündedirler.
 
Yazılım güncellemesi LG tarafından dağıtıldığı için garanti dışı bırakmaz. Eğer yetkili teknik servis tarafından yan sanayi ekran takıldı ise aynı teknik servise cihazı geri gönderin ve ekranda sorun olduğunu belirtin mutlaka orjinal sıfır bir ekran takılmasını isteyin eğer ekran değişecekse. Fakat ekran yan sanayi diyorsunuz eğer yetkili servis dışında cihaza müdahale edildi ise yetkili servis cihazı garanti dışı bırakabilirler belki. Ayrıca dokunmatik çalışmama sorununu yan sanayi ekrandan kaynaklı ise cihazı garantiden çıkarmasalar dahi dokunmatik sorunu garanti kapsamına girmez.
 
Paralel ithalat Pegasus galiba. Şu an gönderdim telefonu fakat ne olur ne biter hiç bilmiyorum. İşin ironisi 2 hafta sonra garanti bitiyor. Eğer yapılmaz ve geri yollanırsa sanırım bir daha yollayamam. Ya yaparlar hatalarını kabullenip ya da telefon bir köşede kalır ve yaklaşık 1 yıl beklerim yeni bir telefon için.
 
Bitmeden önce yolladın tarih var bu seni bağlamaz yapmak zorundadırlar. Gönderdiğin yerden cihazın işlemlerini takip etmek için kod ve ya destekte iste. Teknik servisin her detayını takip et ki yanlış yapılırsa göndermeden önce arayıp konuşa bilesin. Böylece boşu boşuna kargo ve yolda zaman geçmemiş olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı