HP Deskjet 1515 yazıcıyı WI-FI ile kullanmak mümkün mü?

burakurt

Kilopat
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
42
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şirkette kasa PC, yazıcı ve modem var ve PC modeme ethernet üzerinden yazıcı da PC'ye USB üzerinden bağlı ve sorunsuz çalışıyor. Yalnız bir laptop daha var ve bunun da yazıcıya bağlı olması gerekiyor. Laptopta wireless üzerinden modeme bağlı. Modemde USB girişi ve yazıcıda ethernet girişi yok. Bu üç birim devamlı açık.

Benim isteğim ise şu. Laptoptan bir belge yazdırmak istediğimde kablosuz bir şekilde yazıcıyı kullanabilir miyim? Yazıcı HP Deskjet Ink Advanced 1515, laptop windows 10, kasa windows 7 ve modem TTNET Airties modemi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Tabi ki yazdırabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken yazıcının bağlı bulunduğu bilgisayarda yazıcıyı ağ paylaşımına açmak. Daha sonra güvenlik ayarlarından ister "Everyone" isterseniz kullanacak kişilere yetkilendirme verip ağ üzerinden yazdırabilirsiniz. Takıldığınız yer olursa yardımcı olamaya çalışırım. Aşağıda kısaca neler yapmanız gerektiğini gösterdim.
İlk resimde yazıcının bağlı olduğu bilgisayardaki yapmanız gerekenler var. Diğer resimde ise bağlamak istediğiniz dizüstü bilgisayarda aygıt ekle üzerinden yapmanız gerekenler var.
paylaşım.jpg
1231.jpg



İyi günler.

@burakurt Ne yaptınız? Çözebildiniz mi probleminizi?
 
@ByKusH
Ayrıca şunu da unutmamak gerek... Yazdırma işlemi yapacağınız sırada, yazıcıyı paylaşıma açtığınız o bilgisayarın açık olması gerekir. Paylaşıma açtığınız bilgisayar eğer kapalıysa diğer telefon, bilgisayar... vs. cihazlardan yazdırma işlemini yapamazsınız.

Bir bilgisayara bağımlı kalmadan yazdırma işlemini yapabilmek için ethernet girişi olan yada wifi desteği olan ağ yazıcılarının kullanılması gerekir.
 
Son düzenleme:
@86799 Elbette haklısınız. Bu konuya değinmeme sebebim @burakurt 'un bahsettiği elindeki yazıcı giriş seviyesi bir yazıcı. Ethernet girişi vs. bir donanım söz konusu olmadığı için yapabileceği en temel yol bu. Bahsettiğiniz noktaların tümü doğru. PC'nin yazdırma esnasında açık olması gerekiyor.
 
Evet çözdüm @ByKusH , çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız. Neden bilmiyorum ama kendi açtığım konuya cevap verme yetkim olmadığı için yazamamıştım. Bu arada ev ağı kurmam için işletim sistemlerinin aynı olması gerekiyormuş.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı