HTC Desire 626 Detaylı İnceleme !

Öncelikle merhaba herkese,
3-4 gün önce bir konuda fikirlerinizi aldım, sonucunda "HTC Desire 626" almaya karar verdim. Dün itibari ile de Turkcell'den aldım.
İncelemeden önce bahsetmem gereken konu, bu orta seviye bir telefon, performans değil, tasarım ve sosyal medya telefonu, ancak böyle olmasına karşın oyun performansı aşırı derecede tatmin edici. Normalde oyun kurmayacaktım ancak madem o kadar inceleme yapıyorum bari oyunda yükleyeyim deyip 2 tane afilli oyun yükledim. Konunun içinde bahsedeceğim. Ayrıca belirteyim, eminim bazılarınız hala ZF2 yada M4A alsaydın keşke diyecek, demesinler... Tüm ön yargılarıma rağmen iki cihazada baktım ancak tam tahmin ettiğim gibi çıktılar, bana göre rezaletler, daha fazla bahsetmeyeyim.
İncelemeye başlamadan önce son olarak şunu söyleyeyim; Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeyin yazın, elimden geldiğince yardımcı olurum. :)

Şimdi incelemeye geçebilirim... Bahsedeceklerim;
- Tasarım
- Arayüz
- Performans & Hız
- Batarya
- Ses & Görüntü
- Kamera
- Modlar & Seçenekler
- Aksesuarlar

- GENEL DEĞERLENDİRME & PUANLANDIRMA

--------------------------------------------------
NOT : TÜM FOTOĞRAFLARDA CİHAZIN ÜZERİNDE CAM JELATİN TAKILIDIR, TAKAN ADAM ORTALAYAMADI, ALT TARAFI BİRAZ KISA GİBİ KALDI, ONUN DIŞINDA HİSSETTİRMİYOR.
----------------------------------------------------

TASARIM :
Bilen bilir, HTC genel olarak aynı tasarımı kullanıyor cihazlarında, bu cihazda da çizgisini bozmamış, zaten benimde tercih etmemin EN BÜYÜK sebeplerinden biri bu. 8mm'lik gayet ince bir çerçevesi mevcut, yan taraflarında gövdeden farklı renkte bir şerite sahip, bu sizin tercihinize bağlı. Arkasına bakarsak, kamerası, flaşı, logosu ve anlam veremediğim çok ufak bir delik mevcut, sanırsam sensör şeysilerinden :)
Önünde ise beyaz gövdeye oturtulmuş, çok keskin siyahlıkta bir ekran var, sanki jilet bir takım elbise gibi, on numara duruyor. Yine ekranda yer alan ufak bir logo, kamera, ahize, hoparlör ve mikrofon mevcut. Yan kısımlarda da; ses, güç tuşları ve USB, kulaklık, SIM, hafıza kartı girişi mevcut. Resimlerinde daha yakından bakabilirsiniz.

20151030_135526(1).jpg

20151030_135537(1).jpg


-----------------------------------------------------------
ARAYÜZ :
Bildiğiniz üzere cihaz HTC Sense arayüzü kullanıyor, bence Androidler içindeki en iyisi. Sense'in 7 sürümüne sahip, Android olarak ise 5.1 Lollipop mevcut, tahminimce 6.0 Marshmallow'da gelecektir.
Arayüzün tasarımı aşırı hızlı, aşırı kolay ve net. Daha önce herhangi bir Android cihaz kullandıysanız emin olun 5dk bile sürmeyecek alışma süreniz. İkon tasarımları, efektler vs. muazzam, laf olsun diye söylemiyorum, en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler, mesela araç çubuğundan Wi-Fi açacaksınız, tıklayınca balon gibi bir şey çıkıyor, 2 santimlik yerde o bile değişiklik gösteriyor, küçük detaylar belki ama neler yaptıklarını bilmeniz için yazdım. Buyrun resimler;

20151030_140034(1).jpg

20151030_140005(1).jpg

20151030_140012(1).jpg


-----------------------------------------------------------

PERFORMANS & HIZ :
Geldik malum yere, teknik detay vermek gerekirse tam bir orta sınıf izleniminde olaraktan, içinde; Snapdragon 410, 2GB RAM ve Adreno 306 barındırıyor. Arayüzü zaten kendine özel, tek kelime ile; "AKIYOR". Mesela, basit olarak, şu an bu incelemeyi yazdığım tabletimde, Wi-Fi'yi açıp kapatma süresi toplam 3-4 saniye iken bu cihazda 2 saniyeye bile kesinlikle çıkmıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi cihazı oyun amaçlı almadım, ancak inceleme için FIFA 16 ve Need For Speed: No Limits'i indirdim. Bunları tercih etme nedenim; yeni çıkmış olmaları ve kaliteleri. Özellikle FIFA 16 bir çok cihazda sıkıntı çıkartıyormuş, bir FIFA fanı olarak deniyeyim dedim. Sonuca gelirsek... Tahminlerimin kat kat üstündeydi. FIFA'da oyun içi hiç donma yok sadece sahne geçişlerinde, EA yazısı yazarken biraz FPS düşüyor, gerisi on numara, NFS'de ise hiç sıkıntı olmadan en ufak bir FPS düşüşü olmadan altından kalktı, 20 dakikaya yakın bir süre oynadım ikisini de, toplam 40 dk. hiç de rahatsız edici düzeyde ısınmadı. Elbette büyük ağabeyleri ile kapışamaz ama orta düzey için gerçekten tatmin edici bir performansı var. Bunun için atacak resim bulamadım, SS aldım bende :)

Screenshot_2015-10-30-13-28-40(1).png


-----------------------------------------------------------
BATARYA :
Cihaz 2000mAh batarya'ya sahip, rakamda az gibi ancak tüketimi az, hani arabalardaki, "az yakıyor bu ağabey" muhabbeti gibi. Kısaca az değil gayet yeterli, kendim için konuşuyorum, 2 günü çıkartırım. Resimde daha iyi anlarsınız. Neredeyse 5.5 saatte, %20 seviyelerine düşüyor, fena değil ha ?

20151030_135810(1).jpg


-----------------------------------------------------------

SES & GÖRÜNTÜ :
Ses konusunda neden bahsetmem bilemedim, yazmaya olmayacak ama yüksek sesi fazla kaçıyor, seviyeyi ortalara getirip kullanıyorum. Fazla bahsedilecek birşeyi de yok ses konusunda, yeterli yani, iyi, güzel. :)
Görüntü olarak 720x1080 HD bir ekrana sahip, 295'de PPI'ı var. Kesinlikle güzel, canlı bir ekran pikselleri felan saymıyorsunuz.

20151030_140200(1).jpg


-----------------------------------------------------------

KAMERA :
İlk defa sağlam kameralı bir cihazın oldu o yüzden ne kadar mükemmel desem de kararı gözleriniz verecek, teknik olarak 13mp ön, 5mp arka kamera ve flaş'a sahip. Fazla bahsetmeden resimleri atayım, farklı şekillerde aynı kareyi çektim, birinde daha parlak farkedebilirsiniz.
BONUS: En alttaki resimde ise, (Rıdvan Dilmen'li olan) zoom performansını göstermek istedim, maksimum zoom yapılmış şekilde çektim.

IMAG0012(1).jpg

IMAG0011(1).jpg

IMAG0015(1).jpg

IMAG0016(1).jpg


-----------------------------------------------------------
MODLAR & SEÇENEKLER :
Basitçe geçeceğim, çok fazla seçenek var, cihazın köküne kadar değişebiliyorsunuz. Burada kişiselleştirmeden çok "Güç Tasarrufu"ndan bahsetmek istiyorum. Güç tasarrufu oldukça başarılı, genelde öyle kullanıyorum, şarjın süresini 1-2 saate kadar uzatıyor. Diyelim yetmeyecek o zaman "Üstün Güç Tasarrufu" moduna alabilirsiniz, nur topu gibi bir "elleşmetik 3310" unuz olmuş olur ama şarjı bayağı götürür.

20151030_135905(1).jpg


-----------------------------------------------------------

AKSESUARLAR :
Bunu bir tavsiye olsun diye yazacağım. Bunu veya başka bir cihazı alırsanız kılıfını yada jelatinini sakın ola telefonu aldığınız mağazadan almayın, şu an takılı olan jelatine Turkcell'de 40TL istediler, gittim toptancıya aynını 10'a aldım. Telefonun aksesuar çeşitliliğinden bahsedersek, HTC'nin herşeyi var, ister DOT View kılıf alın, ister benim gibi ince, şeffaf kılıf.

IMAG0019(1).jpg

20151030_140057(1).jpg


-----------------------------------------------------------

GENEL DEĞERLENDİRME & PUANLANDIRMA

Genel olarak tam bir, ben sosyalim, nette takılır, mesaj atarım, arada canım sıkılınca oyuna bakarım telefonu. Yegane amacınız oyunsa ZenFone 2 sizi bekler, tutmayayım. :) 10 üzerinden puan verecek olsam, 8.5/10 derdim. Benim ihtiyaçlarımı karşılaması açısından veriyorum bu puanı, bu incelemede telefonun kendi özelliklerini anlattım bunu belirteyim, yanı başka bir cihazla karşılaştırmıyorum, gelip bana, "Sende pireyi deve yapmışsın be birader." demeyin. :)

-----------------------------------------------------------

Okuduğunuz için TEŞEKKÜR EDERİM. Okunulabilir bir konu yapmak için uğraştım. Ayrıca tüm bu yazıları PC'den değil, tabletten yazdım. Sorunuz olursa çekinmeyin dediğim gibi. İyi sosyaller :)

@mert hg @Metafractal
 
Son düzenleme:
Öncelikle emeğiniz için teşekkürler. Yalnız htc markasıyla ilgili biraz önyargılıyım. Kamerasıyla çekilen fotoğraflar bilgisayara atılınca piksel piksel oluyor. Bunu aşmaları lazım
 
Valla telefondan gayet kaliteli görünüyor, face'ye felan upload edince de sıkıntı yok, dediğini hiç denemedim. Bir ara deneyeceğim...
HTC, LG, SONY en son önyargı taşıman gereken firmalar, cihazları pişman etmez. :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı