Dostum z170 almayın dedimmi ? Sen 3200 MHz anakartı fiyatı yüksek olan 3400mhz ile değiştiriyorsun gözümden kaçmış felan de bari bunu savunma. Ayrıca denemediğiniz şeylerde rakamsal degerler vermeyin 1,5 saniye felan komik.Bilmiyor olabilirsin tabikide bilmediğin birşeyi savunmamalısın o zaman. 3200 MHz anakartı daha pahalıya 3400mhz yapiyorsun sorun olmaz diye RAM 2400 de kalsın o zaman bunumu savunuyorsun? Ramı 2800 MHz ( bütçe varsa daha fazla ) yapıp anakartı 3200 MHz seçmek hakkında ne düşünüyorsun merak ettim? Ayrıca ram hızının etkisini yük altında hissersin render da işlemciye en çok yük bindiren işlemdir 1,5 saniyemi 2 saniyemi bilmem ama etkisinin olduğundan eminim.
Ben yukarıda o anakartı koymamın sebebini açıkladım. Vatan Bilgisiyar'da en ucuz z170 anakart o idi.
Ram dediğim gibi kullanıcıya kalmış. O da anlıyor işlerden, isterse yükseltir.
 
Ben yukarıda o anakartı koymamın sebebini açıkladım. Vatan Bilgisiyar'da en ucuz z170 anakart o idi.
Ram dediğim gibi kullanıcıya kalmış. O da anlıyor işlerden, isterse yükseltir.

RAM ile anakart arasındaki farkı açmak zorundayım diyen başkasıydı o zaman ben onu bulayım. :D
 
Arkadaşlar tatlı bir tartışma olmuş... Normalde ben b150 veya h170 gaming (msi) da baktım fakat en iyi overclock z170 te yapıldığından en uygun olanını seçtim. Genelde hızlıal, eksen gibi yerlerden sistem yaptığımdan ürün ve fiyat farklılığı olabiliyor sanırım anlaşılmayan nokta o olmuş. Overclock ileriki dönemlerde düşündüğümden bu özellikli alıyorum. Ram mevzusuna gelince cl değerini de düşündüğümden 2400 mhz civarı cl si en düşük ram e bakıyorum. Tabi bunda en uygun olanına... Tabi bütçe meselesinden dolayı da fazla yukarı çıkamıyorum :) Hatta z170 düşük mhz li ddr4 bulursam 2800 gibi uygun fiyat on tercih ederim ram e yakın olur ama overclock derecesi daralır yüksek mhzli ram tabiki iyidir ama bütçe :D @merttrkz @shakhadeel
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı