Mavi Ekran - Driver Power State Failure

ahmetoa

Kilopat
Katılım
7 Kasım 2015
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Dün gece PC'yi sorunsuz kapattıktan sonra bugün sorunlar yaşamaya başladım. Steam üzerinden oyun oynarken birden ekran donuyordu ve TeamSpeak bazen devam ediyor bazen ise hiç bir şey çalışmıyor.

4. Donmadan sonra mavi ekran aldım, başlıkta yazan hata. Hemen minidump dosyasını aldım ve incelemeniz için ekliyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

- Windows Driver Güncellemeri kapalı, 1 Şubatta Nvidia güncellemesini elle yapmıştım.
- Dün akşam saatlerinde Between masaüstü uygulamasını yükledim, bugün kaldırdım hataya sebep olabileceğini düşünüp. Donmalar devam etti.
-Steam'i ve oyunları silip tekrar yükledim, oynamakta olduğum oyunun dosyalarını Steam'e doğrulattım.

Minidump : 020616-11156-01.rar

@Murat5038
 
Normal çünkü onun dosyasını sildin. Eski oyun olduğundan problemleri olur normaldir. Yani mavi ekran a sebep olanlardan biri de o.

Bios'u da güncelleyememişsin.
Gün içinde bios'a tekrar bakacağım, birşeylerin silinip yerine yeni dosyaların flashlandığını görmüştüm aslında ama, daha dikkatli bakmam gerekiyor demek ki.

İşin garip yanı, 181 saat SteamKO oyun sürem var ve sadece son 20 saatinde hatalar aldım bu şekilde. son 2 günde tek yüklediğim uygulama olan Betweeni kaldırdım ve bildiğim herhangi bir güncelleme yapılmadı pcde. 3. mavi ekranı aldım, bir işe yarar mı bilmem ama tekrar ekleyeyim.

020716-8796-01.rar

İyi geceler.

Ekleme;

BIOS Update tekrar yaptım ama hala aida'da eskisi ile aynı sürüm gösteriyor. Monster bios dosyasını zipten çıkaracağım değil mi? Androidlerdeki gibi zip'ten mi flashlanıyor yoksa :/
 
Ne monster'ı linke baktığına emin misin?


Dediğim güncellemeleri yapmadın mı hala?
Monster W15xER/W17xER BIOS Güncelleme olarak verdiğiniz linkteki dosyadan bahsediyorum, clevo'dan indirdiğimiz. Flash için şu konudaki adımları uyguladım ve B0217.zip içindekileri flasha attım. USB ile başlatıp 98 ekranını gördüm ve ilk komutu yazdığımda pc kapanıp tekrar açıldı, tekrar 98 ekranı geldiğinde flashme dedim ve bir çok dosya değişti ekranda. sonrasında kapatıp adaptörü çıkardım ve bekledim. Bir süre sonra direk biosa girip f3 (optimize defaults) basıp, kaydedip çıktım. Sonuç hala eski bios görünüyor aida'da.

Güncellemeler konusunda ise oyunu yüklememden hataların başlangıcına kadar olan süreçten bahsediyrum, sizinle konuşmaya başladıktan sonra tabii ki ekran kartı güncellemerini yaptım hem ddu + nvidia hem de sonrasında intel sürücüleri olarak.
 
USB ile başlatıp 98 ekranını gördüm ve ilk komutu yazdığımda pc kapanıp tekrar açıldı,
Bunu yapmadan önce biosta ayar yapacaksın yazdım onu yapmadan neden komutlara geçiyorsun? Videolu şekilde yaptıklarını paylaş.
 
Bunu yapmadan önce biosta ayar yapacaksın yazdım onu yapmadan neden komutlara geçiyorsun? Videolu şekilde yaptıklarını paylaş.

USB Boot edebilmem için biosa'a girmek zorundayım, girdiğimde o bahsettiğiniz ayarı da disable yapıyorum aslında.

Bunu yapmadan önce biosta ayar yapacaksın yazdım onu yapmadan neden komutlara geçiyorsun? Videolu şekilde yaptıklarını paylaş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sesi kısmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, ayarlayamadım. Youtube'da sesi silme var diye hatırlıyordum ama yokmuş sanırım :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı